Posle razgovor so bivsi ucesnik vecerva na FB, doznav deka vo C sektorot rekata pominuva na oddalecenost od bregot koja e podostapna za prvite nekolku pozicii vo C sektorot, i kade najmnogu se dvizela malku pokrupnata riba. Spored konfiguracijata na terenot tie vo sredinata se najdaleku od staroto korito na rekata pa zatoa i ne mozat da dofrlat. Okolu sredinta na C sektorot trebalo da s frli dobri 150 metra za da se kako taka dostigne staoroto korito na rekata.
Dosta ribi imale dobieno i na solo, preku hraniliste, samo sto podaleku !
Skopjani nekoj , na uliv Tikvesko . .. podolu se od mene , dva dena i dve nojci somce ne vidoa , ni od pola kilo .... gledam kako frlaat od drugata strana , sto podaleku
kaj mene solidno se vadi som . .. Otidov da gi zirnam tretata vecer pred stemnuvanje . . . ispadna deka se fini lujge i kafe piev . . . Daj trskata mu vikam na eden od niv , ne im pametam iminjata . Ja zemam i ja frlam od raka na 7-8 metri daleku AMA zapiram konecot da ne tone vertikalno . I ja postavuvam na drzac . . . . Sto napravi bre mi vika SK pa olovoto ti dojde pod noze
Ako mu velam vardi samo sega ubavo . . . si otidov kaj mene i ne pomina pola sata slusam vreva ..olkav e tolkav e vamu ce vadam tamu ce go vadis
Ide po temnica kaj mene i mi se fali . . . . 9kg somce fanal
E sto bese kako bese , slusaj mu vikam , frlajte blisku , od ovaa strana e KORITOTO na rekata .. .pa sto ima vrska mi veli toj
Sto ima vrska me prasa zamisli ?? A sakaat som ili krap da lovat