Nikade ne rekov deka NEMOZES
i priberi si go jazikot.
Veke e utvrdeno deka si ekspert za sekakov vid na ribolov
Ova okolu pribiranje jazici ne mu e mesto tuka,zosto moze loso da go svatam i posle krivo ke ti bide.
Nego drugo e temata i netreba da si ekspert nego treba da imas odredeno iskustvo na takvi vodi za da pisuvas dali taa dolzina e dobra za spomenatoto ezero i drugi slicni na nego.Eve kokretno jas samo 2014 imam 15dena loveno na Dojransko i od toa imam kredebilitet da pisuvam koja oprema e najdobra za tamu,isto ti go pisa i Aki.Aj ne e ni bitno sto nie pisuvame,sekoj sto bil na toj teren gleda deka okolu nego 90% se so 5-6m trski,i toa ne od sto nemaat pokratki nego od potreba da se raboti pobrzo i poprecizno.................
Aj sega pisi mi ti u cel tvoj zivot kolku dena imas provedeno na taa voda............
И јас би се согласил со Илчо, барем мене ми е попријатно во чамец со поратка и помоќна трска, освен во ситуации ако ловиш на пример на 5.5 метри со 6 метри трска, па да немораш да се замараш со подвижни тапи, стопери и глупости. Ама барем онаму каде јас сум ловел со чамец таквите ситуации се реткост, па затоа практикувам 4 метарска трска, помоќна и поголема контрола имам над целата ситуација. За Дојран незнам како е и на која длабина се лови, никогаш не сум ловел на Дојранско, ако е дното до 5.5 метри тогаш се сложувам дека вреди да се лови со 6ка.
Nemozes i da se slozis i da se negiras,situacijata e taa za koja praime muabet i uslovite se tija siguren bidi deka so 4ka maka ke macis.
Sega da se dokazuvam nemam namera ali koj ja znae vodata gi znae prednostite na dolga tska i fiksna tapa.Crvenoperkata znae da zima vo propadjanje mnogu dobro,a so kratka trska i podvizna tapa ima da bleete dodeka drugi vadat.
Ova ne e dokazuvanje nego samo besplaten sovet,ako ne mi veruvate prasajte pa pisete tuka.
I tocno e deka ova e forum kade treba da se iznesuvaat mislenja,ali pod uslov ako tie ne se vistinite ili istreseni od rakav racunaj deka ke go navedes nekoj da istrese 3000den i da te pcue cel zivot.