Citam tuka eden kup mladi luge pravat analizi na taktiki ,na vodi ,na opremi itn,...nekoi pak postari namenski se javuvaat i i kitat muda na sekoj post so doza na ironija kon natprevaruvacite i si vikam kade si be cuka da napises na koja Makedonska voda ti imas vezbano ,i so koja oprema ti stana svetski vicesampion...ce se cudite i ce priznaete deka za sekoe natprevaruvanje treba da imas i sportska sreca ...sto ovde nikoj ne ja spomna dosega.
Јас мислам дека тоа време и ова сега се драстично различни.. да.. основата е таа но.. сепак крапскиот свет оди напред многу брзо..
де бе мартин, ја направивте рибата дека кука има, што правиш и да е така како кажуваш со пратење на комшиите а ти неможшиш да ги следиш (120 + метри )?, дали од кусок опрема или од толкава можност не е битно - значи муабетот ми е дека си ограничен
-па лани пепи комшии беа со србите па по назад ја добиваше рибата од нив и сигурно има Х други примери
валјда нема да лупаш толку саати за да ги стигнеш комшиите - невозможна мисија ти е од старт
мора да се бара друга тактика и нешто што на комшиите ке им е контра нивната тактика
рибата е во водата и нема кука- ни на натпревар ни на слободен риболов, може да на комерцијали финкционира тоа со шлапање на спомбот али не е 100% правило за да се добие риба
и нас ни треба тактика со која нема да остануваме без риба толку време, макар тоа било и пред нас да ја добиваме и таа една ,
4ри трски се во игра и комбинации колку сакаш
Точно Спиро.. но имаа мртва зона меѓу позиции.. друг простор за игра со тактики.. зигот е многу специфична тактика на ловење.. бара премногу време и посветеност.. и маргината за грешка се сведува на 30цм.. така да.. јас верувам дека све пробале.. без разлика на можноста дали ја има или не.. знам како е да се чуствуваш очајно и безизлезно на натпревар..
и не е дека има куќа дом или што и да е.. 90% од времето на вакви натпревари е микро локацијата.. тоа сите ке ти го потврдат..