www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Чет Дек 26, 2024 6:27 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1819202122ELLIPSIS36»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 06, 2014 10:51 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 06, 2014 11:46 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Не ми е јасно !!!
Да се бришат постови, а да се оставаат одговори на истите тие постови е во најмала мерка некоректно.
Му оставате простор само на еден човек да ја зборува вистината.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 06, 2014 11:54 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Професоре, сите постови кој се како директна прозивка или провокација се префрлени во теми каде се чуваат и архивираат.
Доколку нема врзана дискусија, ве молам практикувајте на оваа тема.

viewtopic.php?f=97&t=4860

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 07, 2014 12:14 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
konecno go najdov konecot so koj frlaa hrvatite itoa sosema slucajno.
Imaa konec daiwa koj ni kazaa deka go koristele i toa so 0,23 debelina,AMA
mi pisa pretstavnikot na Katran mono za hrvatska koj im dal 1000 eur vo roba -najveke vo konci zuti konci so debelina 0,255 i me molese da vidam na slikite dali imale negovo logo staveno.

Sega mu doaga od toj konec nekade 25-30 koturi po 300 m pakovanja okolu 6 eur .pa ete koj mu treba ke mu dadam link pa neka gi sledi hrvatite vo sve pokraj trski ete i konec za naredna godina

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 07, 2014 12:18 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
[ img ]

[ img ]

taktiki i zafrlanje
nekoj da ve sponzorira so 1000 eur za treninzi i svetsko samo vo konci????

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 07, 2014 12:37 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
long range trska 10m+
konec mek i premackan 0,23 0,25 10m+
masinka so golema spulna i odlicno redenje na konec ili tenka dolga spulna pogotovo shimano AT 10m+

so ista sila i ista taktika bez podobruvanje.Koj neveruva neka proba .jas sum probal i znam.Da ja imavme istata pozajmena oprema od lani,a toa e
fs his 200 shimano at ,konec 0,25 mek i premackan sigurno ke se frlase na 140-150 metri istite luge

pa sega razglabajte ovde taktiki i soveti i tehniki

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 07, 2014 2:34 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Toa ce e , premackan konec da imas :shock: Dobro , sto ne mislis site nas ovdeka ? Deka vesla cicame ili sto ? Dali sakas da ni kazes deka nekoj koristel 0.50mm za frlanje na ekstremni dalecini a hrvatite pametni na majka 0.23 mm ?
Pa i jas laik znam deka potanok konec podaleku , premackan konec podaleku , Long Cast spulna podaleku ...prava trska podaleku ...AMA ovdeka e tema bre kolega samata tehnika na zafrlanje , znaci faktorot - covek ?
Kako i nie da dojdeme do ovie brojki ?
filip030682 НапишиCOLON
6. Serkan AKDEMİR 168.00 Mt. Shimano Vengeance
8. Serkan AKDEMİR 163.80 Mt. Shimano catana 13 ft

Znaci koj ima raka ne mu trebaat ekstremno skapi trski ovie dvete se nekade 70evra
A citaj ovde vo istava tema sto ni pisuvas ?? Daj odluci se . .da podmackuvame so loj koncite ili da ucime tehnika na zafrlanje , sto ni preporacuvas ? Ili se e bitno :D
JaneMK НапишиCOLON

Inaku toj sto frla frla so sto i da mu dades kako sto napisav.so dobra oprema samo ke frli podaleku.Procitaj vo soveti-temata na Keltan sto napisav i seke vi bide jasno..
PS . Nekade po net citav deka potpolno e razlicen nacinot kako se frla so parabolik krapska trska i kako se frla so FAST krapska trska .Eve i ovdeka ce prasam posto temata e ista ...koja e razlikata , mene nikako ne mi ide do pamet vo sto bi bilo razlicno frlanjeto pomedju tie dva tipa na krapski trski ??? Jane ? Ostanati ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 07, 2014 7:44 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Pa toa e tvojot najgolem problem...Nekade citav..

Koga ke probas togas ke pravime razgovor ovde.A dotogas ke cicas be prijatel zosto od praksa aber nemas.
dalecinite se naucna fantastika.Nekoj ima prirodni predispozicii iako nefrlal nikogas a nekoj so maka i nauka stignal do toa.Ama do tamu skrsil neznam kolku trski i skinal neznam kolku raketi i olova.Najbitno od sve se resil za toj nacin na ribolov.

Od sega pa nataka odkoga ke te vidam na nekoja voda na kup ili natprevar so prava krapska oprema a ne bambusi togas moze da komentirame inaku do sega se e moja praksa protiv tvoe citanje

Se ostanato za zafrlanjeto si ima ovde na forumov linkovi sto i kako.Ama treba pred se da se kupi i da se krsi..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 07, 2014 9:06 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Axa, znaci da odam i kupam desetina parabolici i site preku koleno da gi iskrsam ? Alo bre , cel zivot frlam olova i razni mamci so trski i toa so salam trski i masinki .Sto mislis , kasikata ne treba da ja frlis daleku ? deka koga cekame som na tikvesko pod noze frlame ?Deka koga sme dremele po ezera na krap na obala frlavme ??Znam jas ubavo da frlam i toa kako .Cak od lani i so krapski trski i toa isto so salam krapski . E od 110/115metri podaleku ne stasav .I sega sto , da gi skrsam ce naucam li da frlam podaleku ? Toa li me sovetuvas mene i site ostanati ? Toa e recept za 163metri so Alivio trska a so C2 jas kutriot 100-ka ?? Trska krsi samo onaj koj ne znae pravilno da ja koristi bre petle edno , ne od mnogu vezbanje !!Vo zivotot ne sum skrsil niti edna trska , ela poveli so 3 metarski Sportexi i 150 grama olovo ce frlame dalecina jas i ti .Pa da vides kako se frla ?? Ako me natfrlis si odis Sk so Sportex i najnovata Saltiga !

I prekinete so toa nekade citav !! Ako ne sum go procital toa nekade KAKO bre ce znev za toa i kako ce go postavev prasanjeto ovdeka ?? Ima li nesto vo toa ili ne .I ne mi odgovara onaj koj pisuva samo mene bre !! temava e za site nas ..krsele ili ne krsele trski mnogumina sakaat da naucat kako da podobrat svoeto zafrlanje !!!
Sum cital , zamisli ??? A dalecinite bile naucna fantastika ?Za kogo samo ?? za tebe i mene izgleda !!Gledam site od drzavive okolu nas ne sisaat sto na saat !!!Alo svesti se sto pisuvas , pa moderator si bre na kraj kraeva , so majka mene me opisuvas odgovaraj na prasanja ili komentar na postot ..ama ne keltan ce go komentiram , i sto so toa ? Sum nemal iskustvo so krapski trski ??

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 07, 2014 9:15 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Keltan НапишиCOLON
... ela poveli so 3 metarski Sportexi i 150 grama olovo ce frlame dalecina jas i ti .Pa da vides kako se frla ?? Ako me natfrlis si odis Sk so Sportex i najnovata Saltiga !.
Јане, прифати :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1819202122ELLIPSIS36»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 6 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum