Темава не е за инатење, темава е отворена за да се дојде до вистинската поента.
За да се дојде до вистинската поента е кога секој кој сака да почне да натпреварува, треба да е свесен за
можните последици и проблеми на кој би наишол....
Еве еден пример...
Прво коло крапска лига, позиција бр.15.
16 часа без удар. Работев цела ноќ, цела ноќ ја барав рибата на половина час префрлајќи на 2-те хранилишта +
неколку позиции каде беше тешко да пласираш систем. Мотање, префрлање, мотање, префрлање....се така до
утрото каде го добивме првиот удар. Утрото во 5 часот, го разбудив Тафта за да смислиме начин и да му кажам
како пројдов во последните 4 часа...Ги сменив мамците кај мене, он кај него.
Пласирав на подалечното хранилиште, таму очекував поради скоковите последните половина час.
Фрлив...
Земав да варам кафе, и немаше 5 мин шпулната стегната до крај и почна да љуља родподот и параболикот.
Тоа беше првиот ран од 7-те кои ги изгубив.
Гоце беше тука и не чекаше многу...крена и почна да работи. Среќен целиот влегувам со кепот до колена да кепам.
Ете го си викам, дојде...
Како го носи Гоце накај кеп, како седам да дигнам, на полметро од кепот скинаааааа.
Зошто скина???
Ајде може ноќта од префрлање, мада знаеше на мотање да ми заглави во прстенот.
Тоа главење на конецот ми се случи ноќта, само не бев приметил во темницата но сепак излегуваше без проблем
дек зафрлам со потешко олово.
Се до попладнето каде на префрлање, конецот комплтно не влезе помеѓу прстенот и пластиката.
СЕ разлабавиил комплетно, на 10 мотања закачуваше се додек скроз не заглави.
Како го вадам од прстен, гледам концеот оштетен, разјаден....одма видов колку е саат. Затоа ни скина на рибата!!!
КОја е цената што ја платив?
7 ГОЛЕМИ РИБИ ИЗГУБЕНИ во ТРЊЕТО, од тие 7 само една стигна до кепот - ПРВАТА ШТО СКИНА...кога шлапна беше
Шарко од околу 8-9кг...
Тој прстен што го разјадуваше конецот нас не остави без риба, лош пласман и со лош ум за понатаму.
Единствената риба која стигна до кеп ја изгубивме поради прстенот на машинката кој беше лабав.
Тоа дотогаш не ми се беше случило, машините беа сигурно некои 15 камапњи и 2 натпревари пред тоа. Јас не бев приметил...
Таа риба поради машинката не направи последни без риба 1-во коло. За друго да не зборувам...
Ете колку ме кошташе опремата од средна класа, опремата која брка работа...
Е тоа повеќе нема да си го дозволам!!!
Тоа на слободен ми се немаше случено, толку не работам на слободен, префрлив ноќта барем 20-30 пати....
Разликата е небо и земја!!!