www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 20, 2024 9:40 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS116117118119120ELLIPSIS139»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ВЕЛЕШКО ЕЗЕРО
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 21, 2016 9:30 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
nikola НапишиCOLON
Bravo za ZSR BABUNA ova rabota so boksovite e za pocit i treba da zemat primer od niv i drugite koncesioneri koj gi imaat zemeno ezerata pod koncesija i koga veke so vlozuva sredstva vo taa rabota ne e problem i da se naplaka za pozicija nemoze nekoj cela sezona da uzurpira pozicii na ezeroto bidejki tamu sakam i jas i ostanati ribolovci da imame nekogas moznost da napravime nekoj riboloven vikend i naredno sto treba da se napravi e da se ogranici ulovot ili da se vrakaat ribite nazad vo ezeroto toa e mesto za rekreacija sport a ne da lovi koj kolku saka i da ja prodava ribata na nelegalen nacin se znae od ribolov kako se zarabotuva si pravis ribnik kafezi se registriras kako subjekt koj se zanimava so odgleduvanje i prodazba na ribi i prodavas ribi ova go pisuvam zatoa sto znam mnogu luge koj preku cela sezona gi uzurpiraat lovnite mesta so cel da prodavaat ribi dosta bese taka treba malku da se stavi red
bravo kolega se soglasuvam so tvojot post :lepi:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 21, 2016 9:39 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
moze kolega ,sve moze,ama
cuvarot ke mi rezervira pozicija koj prv bara riba,drustvoto ke rezervira i naplaka za sto???

koga ke nema kapaci,koga nema camci da mi se vozikaat,koga nema da dojdat pijani i izdrogirani budali vo 5 saatot nasabjle so pistoli i spricovi tuka pred mene i ke roknat muzika a ti neznaes dali da iskocis od sator,koga nema okolu mene da ima 100 luge na piknik i da mi se banjaat vo koncite,Samo togas moze da naplaka i da rezervira pozicii.e sega do sega imavme mirni mesta,uzurpatori?? ne se slagam ,zosto so godini so ico i daniel nemozem da pecame na ista pozicija poveke pati,vidat li riba se vadi i pisi propalo na taa pozicija nebare samo tamu ima riba..Porani imase pocit na velesko i kodeks,duri i mestata si gi vikavme sprema koj faka i nikoj ne fakase bez nivna dozvola na taa pozicija.taka da nevi drzat mesto muabetive..
A toa zosto site sto komentirate najmalku ste dosle na toa ezero da fakate,nego rekla kazala muabeti

a za ribite pogledni sto se slucuva na site reviri so sliki na fb pa posle zbori,dali ja prodal ili ja zemal da ja deli so prijateli za mene e isto.taa riba ja nema veke vo voda,a kako sum mnogu redok od ovaa sorta ne se zamaram veke so toa ,

znaci ednas napisav gospod mnogu ubavo kazal ,koj e bezgresen toj neka go frli prviot kamen.A ovde brat se sit gresni i toa mnooooogu..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 22, 2016 12:23 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
lellee rezervacija :D :D :D

dobro be ova prikaznive so mozek li se pisani,,, na koja voda ke se rezervira :?: :?:

kako prvo velesko ne e za instat ribolov,, mnogu vazno
vtoro,, 1 vikend ke dojdat ke se iznapecaat cverglani i ke vidat edno krapce na kozjak sliki, drugiot se site tamu
treto,, znaete so e ribolov na velesko :D znaci malku da objasnam 800 dena imam na taa voda :D letnoiot period od ovaa strana e nevozmozno pecanje krap,, mislam moze amko sakas u taa galama da se bankas i tase da si go ladis pod kolenici :D :D

razberete edna i edinstvena rabota, velesko e voda koja e najterska voda u evropa za pecanje krap,, sega so cverglanov e 50 % poteska i pozahtevna za da fatis krap golem koj go ima u golemi kolecini,,

velesko ezero e voda koja saka mir dobar severen vetar i malku sovet od mene :D :D inaku go pusis sose mustikla :D

taka da toa prikazni rezervacija u sezona na galama i cel buckurus od cela makedonija ne vi doadsga do prilog na dobar ribolov i predvremena rezervacija :D
ova e malo obvjasnuvanje za nasta voda a ne e ohridsko ezero :D :D

a u stvari se skapavte do sega krapovi amuri fakanje :D :D :D pa sega boxsevite bile tie so ke vadite riba :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 22, 2016 1:39 am 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONВто Aвг 21, 2012 4:44 pm
МислењаCOLON91
Тооо Ицка, им кажа. . . . :lollol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 22, 2016 9:19 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Ное 09, 2010 2:10 pm
МислењаCOLON441
Ја мислам најтешка вода во светот е :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 22, 2016 9:21 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
vo iniverzumot :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 22, 2016 10:12 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Легендата вели дека имало едно езеро што било потешко за риболов од Велешко, ама само легендата така вели :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 22, 2016 11:11 am 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
Aj aj koj se javi :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 22, 2016 12:32 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Na Velesko samo Chuck Norris moze da izvadi riba

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 22, 2016 12:34 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
Sakas da kazes jane :lol:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS116117118119120ELLIPSIS139»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 9 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum