www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 02, 2024 9:26 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1011121314ELLIPSIS71»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: koncesii 2012
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 02, 2012 3:58 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСаб Jун 09, 2012 10:34 pm
МислењаCOLON25
bube НапишиCOLON
Tamu e zabranet pristap,ama nekogas cuvarite na HEC dozvoluvaat .Minatiot pat bev svedok kako Borce im naplakjase dozvoli na ribarite vo zabranetiot del.Dali smee?I za nego e zabranet pristap.Sto ake nekoj plati dozvola i go izbrka cuvarot na HEC?

Кога може рибарите да пецат цело време во кругот на ХЕЦ и мислејки да влезат во кругот за да избегават да плаќат дозвола а ние не смееме да влезиме 5 мин. за да им наплатиме!!!!!!!!!!!!??
А да ве прашам јас на вас?
Ако сте вие поштени рибари зошто прво не вадите дозвола па да влезете во кругот на ХЕЦ?????
За вас дали е дозволено да влезите во кругот?????

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 02, 2012 4:01 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Феб 16, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON305
Abe ne se lutete vednas samo prasav,inaku Emile sega koga bev dozvola si plativ,da ne se sekiras i mirno da si spies. ;) Sega ke dades 2 piva.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 02, 2012 4:11 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСаб Jун 09, 2012 10:34 pm
МислењаCOLON25
Прво не се знаеме за да се лутиме али кажи барем една убава работа дека работиме, дека се трудиме да ви обезбедиме услови за вие да немате никакви пречки со рибокрадци,нон стоп сме на терен,порибивме со 80 килограми речна пастрмка што не ми е толку обврската за порибување сега за брзо време ке ви изградам и клуб на рибарите за да можете после пецање сите да се дружите и така натаму.
Овде во форумот само критики, карање,пцуење,лошо мислење за другите само негативна енергија. ЗОШТО !!????

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 02, 2012 6:11 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
bube НапишиCOLON
Abe ne se lutete vednas samo prasav,inaku Emile sega koga bev dozvola si plativ,da ne se sekiras i mirno da si spies. ;) Sega ke dades 2 piva.
Пепи ќе треба да даде пиво, не јас.
Кај мене за Црн Дрим 1 сеуште немаш извадено дозвола. Проверено.

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Риболовен ревир “Црн Дрим 2“
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 02, 2012 10:19 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON305
znaci edna dozvola edno pivo.Pa da ti kazam i ne ti e losa Emil ovaa ponuda.Za sekoja kupena dozvola -PIVO.Ovaa ponuda ja nema ni eden koncesioner.BRAVO ;) :D
Emil od sabota sum vo struga,jas ke dadam pivo,da se smirat strastite.Pepi ne se luti nema nisto loso vo tvojot revir,toa bese moe prasanje.Pokana imas na pivo vo Sofra.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jул 03, 2012 12:20 am 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONПон Maј 30, 2011 11:28 pm
МислењаCOLON59
Pepi, me interesira dali ako vlezam so malo camce na duvanje treba ekstra da platam, posto sakam da musicaram na pec???

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jул 03, 2012 8:22 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
emil.matoski НапишиCOLON
bube НапишиCOLON
Tamu e zabranet pristap,ama nekogas cuvarite na HEC dozvoluvaat .Minatiot pat bev svedok kako Borce im naplakjase dozvoli na ribarite vo zabranetiot del.Dali smee?I za nego e zabranet pristap.Sto ake nekoj plati dozvola i go izbrka cuvarot na HEC?
Бубе, мислам дека треба веќе еднаш да престаниш со барање начин како да избегнеш плаќање дозвола.
Остави го тоа за децата. ;)
jas bi mu dal godisna gratis, samo mir da ima :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jул 03, 2012 1:47 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON305
Ico pa znaes li deka za poteg od 25-30 kilometri edna reka( so dve ezera) 4 dozvoli.Drim,Globocica,Cesmi,Debar.Jas ne gi okrivuvam koncesionerite,za ovaa podelba kriv e drug.Na toj poteg ako Drim toj den ne e za ribolov,treba da odis Globocica-ako e padnato ezeroto (sto moze da se sluci za 2-3dena)treba cesmi.Ako ne ja pustat centralata,pravec Debar.
Godisna ke izvadam sega(NE TREBA GRATIS) samo ne znam od koe drustvo.Sepak 5-6000 denari(so globocica treba da se odvojat ZA GODISNA ZA TIE REVIRI).
Prasanjeto e kolku Ribolovci se spremni toa da go platat.Ima i drugi reviri sto nekoi sakaat da gi posetat.Treba i tamu da se vadat dozvoli,taka?
Pak ke naglasam :NE MI E NAMERATA DA SE RASPRAVAM,SE NADEVAM DEKA NIKOJ NE GO POMISLI TOA,NO VO OVA TESKO VREME TREBA DA SE IMA OBZIR ZA FINANSISKATA MOK NA RIBOLOVCITE.
BISTRO

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jул 03, 2012 1:48 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
За Дебар и Чешми ќе имаш една дозвола ;)

Не знам Пепи дали би направил договор со Емил и Лабунишчани, за заедничка дозвола, што би било одлична работа?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jул 03, 2012 1:50 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
bube НапишиCOLON
Pak ke naglasam :NE MI E NAMERATA DA SE RASPRAVAM,SE NADEVAM DEKA NIKOJ NE GO POMISLI TOA,NO VO OVA TESKO VREME TREBA DA SE IMA OBZIR ZA FINANSISKATA MOK NA RIBOLOVCITE.
BISTRO
Бубе, извини, ама ако имаш пари да акаш до Дебар и Глобочица по риба, не си за жалење. Две одења до таму и назад ти се 5-6000 денари за гориво и патарини. Тие рибари од Скопје што не се финансиски моќни, ловат на Вардар, и евентуално Бадар или Пчиња.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1011121314ELLIPSIS71»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 12 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum