- ако сакаш нешто да направиш за да помогниш оди во Барбус и земи си некоја обврска - па тогаш ке прајме муабет
ако те интересира што правеле и како - пак таму
Е па не баш така Спиро ! Ние да му волонтираме,а тој да го одмара задникот во канцеларијата или во кампот во Стрежево (така беше налето)! Во законот за рибарство нигде не пиши дека покрај вадењето на дозволи сме обврзани и да му волонтираме.Ако имаше потреба од волонтери ,требаше кога се вадеа дозволите,да залепи соопштение и да им даде бесплатни дозволи или барам со намаление,или бензин за тие што ќе се пријават,како што беше и порано.А што правеле и како , се гледа на терен - не прават ништо .
пс -и да не сватиш погрешно - не ги бранам јас и немам никаков интерес да ги бранам(нај поке од мене имаат критика добиено)
Ти можи не го браниш ама сепак по она што го напиша испаѓа така а сепак ти си модератор и би требало малку да се воздржиш.И велиш дека најповеќе си го критикувал,ама јас нешто не прочитав некоја критика од тебе до него.А ако критиката била по пат на телепатија, тогаш то е друга работа.
кај нас треба на секој рибар - рибочувар да има и пак нема да се реши таа работа
Значи според тебе само несовесните риболовци се тие што ја прават сета штета,а не мрежарите.Нека биди и така како велиш,ама ако Думбалот совесно да си ја вршеше работата,да правеше контроли и да го шеташе ревирот барем за 50% ќе се намалеа и едните и другите зијанџии.
Од сето ова најпоштено е самиот да се откажи од концесијата зошто очигледно дека не е за оваа работа,да се врати на продавање жили и машинки и да ја земи некој што е поспособен.За оваа работа треба снаодлив и работлив човек,а Думбалот е снаодлив ко слонот во продавница за стаклени чаши и тањири.