www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Дек 23, 2024 9:03 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS89101112ELLIPSIS20»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONНед Ное 04, 2012 8:14 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONВто Ное 30, 2010 3:15 am
МислењаCOLON1683
Dragce covekot licno go prasav sto gi orase nivite , sto mu se potopeni del od ezeroto, go zastanav i mi vika ezeroto go ima izgradeno drzavata nie nemame vrska so ezeroto. Jas licno ne znam kako ide taa procedura so ezeroto i zimanjeto samo kazav deka e ubavo navistina.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Ное 04, 2012 8:19 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Ne probavte nekoj vobler ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Ное 04, 2012 8:25 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Aвг 31, 2011 11:10 pm
МислењаCOLON916
Javu mu se na penja ke ti raskaze cela istorija za ezeroto.
Koj i da go zeme pod koncesija vo edno neka si iznajmi i dobra agencija za obezbeduvanje zs ima da padne dosta tepanje.
Jas milion pati sum bil i sum gledal tepacki za edno grance sto mu skrsile od drvo za da si napravat catel za da si ja ostavi trskata .
Za dnevna deka ke im naplati nekoj da vidam da ne veruvam nema teorija.

Da ne se razbereme pogresno ne deka ne sakam da go zeme nekoj pod koncesija ali situacijata e takva kakva sto e i siguren sum deka ako nekoj proba mislam deka ke ima golemi golemi glavobolki.
Taka funkcionira toa ezero uste od koga e napraveno i sega od ednas nagli promeni tesko deka ke gi prifatat na miren nacin.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Ное 04, 2012 8:45 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Ное 02, 2010 1:26 am
МислењаCOLON170
ЛокацијаCOLONн.ИЛИНДЕН
Drugar potpolno si vo pravo,jas sum idel tamu pred 15 20god.Koga e polno ezeroto nivite im se do samata voda koj bil znae kolku raspravii imalo.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Ное 04, 2012 10:14 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСре Aпр 04, 2012 7:21 am
МислењаCOLON41
ЛокацијаCOLONСкопје
Чест гостин сум на Бучинско и еве го моето мислење за истото.Езерото е пред самоуништување затоа што: -Премногу се намножи костреж и ам.сомче и ја изедоа цела икра,а тоа што остана и што успеа да се изроди од икрата им служеше како мезе.Има и уште еден вид од тие малите со мало усте што напаѓаат секаков мамец (некој ги вика "амурче"). Бев пред да заврне да бркам костреж на рипче но за жал и "гупи" нема по крај.Ситен караш овогодишен што предходните години правеше да ти се одмили да одиш да фаќаш ова време нема ни за лек.Ги познавам сите мештани што се по спортот и ми го потврдија истото и за крапот.Фатено е само едно крапче од 100 гр.и нормално вратено.Годинава се извадени само 5 крапа на јадица,а како изгледа тие беа последните.Сума сумариум кострежот бидејки е канибал ќе се изеде меѓу себе,а на ам.сомче многу среќа и здравје бидејки само тоа ќе остане.Некој предходно напиша дека има сунчица.Нема со гаранција.Имаше златен караш.А за стопанисување со езерото, :foottap: Бев сведок пролетва кога дојде Кире од Вардар со 4-ца чувари.
Јас бев на улив и кога дојде чуварот до мене ми вика:-E не ми било џабе одењето.-Зашто бе друже?-Па да видам еден со дозвола,ха,ха.-A овие другиве?-А со нив нема разбирање.Со еден се скаравме зошто сум одел многу далеку од водата сум му ја газел тревата кај што си ја пасе козата. Бистро

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Ное 04, 2012 10:49 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Kostrez da se lovi na spin pravi golemo zadovolstvo,a na vas tapadziite ako vi ja golta jadicata nemora da zborite losho za nego :D Bash bi sakal da vidam ezero kako joca polno so predatori vo makedonija ama nema :cray:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Ное 04, 2012 11:04 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON916
toa i sakav da go kazam deka razbiracka nema se okolu se nivi i normalno e nekoj da ja sadi da se maci a nie ribarite da ja gazime ajde toa i ke pomine nekako ama posto sme gadovi i sto jademe i pieme ostavame okolu nas ,epa so pravo e stopanot da mu lupne nekoj kopac u grb.
50 godini bilo taka i sega preku nok ne se menuvaat taka lesno rabotite.
Sekoja nagla promena kolku i da e za opsto dobro se smeta za losa zosto nikoj ne saka nagli promeni.

Jas koga bi imal namera da go zemam prvo bi go ogradil okolu, bi napravil mesta za sedenje da si se custvuva udobno dur lovi, bi napravil parking, klupi za sedenje.
Pa i pokraj se toa da go napravis makedonce sie makedonce.Sto i da napravis pak ke se najde nekoj na kogo ke mu smeta toa.
Na toa ezero kolku sto go znam jas nikogas ne se naplakalo dnevna a i ne ni veruvam deka vo bliska idnina nekoj ke uspee da naplati.
Koj i da posaka da go zeme mu posakuvam se najdobro.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 9:16 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Јан 18, 2011 11:04 am
МислењаCOLON720
ЛокацијаCOLONSkopje
Бев во Неделата на поминување до езерцето да видам дали јаде нешто и после пола саат си отидов дома. Ситуацијата е жалосна езерцето оди кон својот минимум и ако зимово не се опорави малку со вода ке пресуши на лето. На брана имаше десетина рибари со усте толку коли и сите вадеа ситнурија кострешчиња и амурец, од караш само К а за крап ич да не правиме муабет. Имаше едни крапчии од карши со шатор и само си ги префрлаа трските, можда вежбаа фрлање :fishing:
Езерцето сигурно умира и ако настави вака ке нема ништо освем амурец и сомчиња.
Во скоро време немам намера да го посетам езерцево, здравје до година ке видиме каква е ситуацијата со него.
Штета многу убаво езерце беше а сега е во жалосна состојба. :head_bang:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 10:00 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Lafe НапишиCOLON
А за стопанисување со езерото, :foottap: Бев сведок пролетва кога дојде Кире од Вардар со 4-ца чувари.
Јас бев на улив и кога дојде чуварот до мене ми вика:-E не ми било џабе одењето.-Зашто бе друже?-Па да видам еден со дозвола,ха,ха.-A овие другиве?-А со нив нема разбирање.Со еден се скаравме зошто сум одел многу далеку од водата сум му ја газел тревата кај што си ја пасе козата. Бистро
Еве го правиот муабет што не го знаете, ни Драган ни Аце. Езерцето Бучинци, согласно риболовната концесија за Вардар, припаѓа на средниот ток на р. Вардар, кој е под концесија на ЗСР Вардар. Значи, езерото влегува во концесијата и ревирот на Вардар. Е сега, најверојатно поради проблемите со мештаните, вардарци не се заинтересирале да наплаќаат дозволи, да не го окркаат :)
И не си матете умот дека може “да го земеме“, бидејќи е веќе “поддадено“ :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Ное 05, 2012 3:05 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON916
Jas prv pat slusam deka bucinci imal koncesioner dali po nekoj si sablon i ono vleguva pod vardar neznam.Jas nikogsas ne sum videl da dojde nekoj cuvar na bucinci

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS89101112ELLIPSIS20»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum