www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Дек 25, 2024 7:23 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS8384858687ELLIPSIS95»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: 14 SVETSKO PRVENSTVO VO LOV NA KRAP 27-30 SEPTEMVRI
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 01, 2012 1:50 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Слободните натпревари , ако може така да ги наречам многу се разликуваат со овие Светски првенства под капата на FIPS , па мислам дека оодтука произлезе и дискусијата дали смее или несмм да се користи пастата.
Очигледно дека смее, едвај би прогледал преку прсти некој од судиите кои се постојано пред секој сектор кога би се користело нешто што не е дозволено.
А и не се најде никаква информација за некаков официјален приговор како за ова така и за други нерегуларности !
Дуле сите информации кои ги имав од бугарските колеги им беа пренесени и на македонските натпреварувачи. Сега колку биле подготвени тоа да го остварат е друга приказна.
И ова што го направиа е успех во некој вид, моите искрени честитки кон нив.
vasil НапишиCOLON

80% ловат на Senzor боили и прихрана , Романско производство. Дури и репрезентативците на ЈАР тестират нивни производи - романски.
Како и во првиот натпревар на ова исто езеро прави впечаток дека се користи доста мека прихрана, топки со шечерац, прашкаста храна и сл.
Домакините си ја познаваат добро водата
во темата за корбу , исто така во натпревари

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: 14 SVETSKO PRVENSTVO VO LOV NA KRAP 27-30 SEPTEMVRI
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 01, 2012 2:18 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
vasil НапишиCOLON
Слободните натпревари , ако може така да ги наречам многу се разликуваат со овие Светски првенства под капата на FIPS , па мислам дека оодтука произлезе и дискусијата дали смее или несмм да се користи пастата.
Очигледно дека смее, едвај би прогледал преку прсти некој од судиите кои се постојано пред секој сектор кога би се користело нешто што не е дозволено.
А и не се најде никаква информација за некаков официјален приговор како за ова така и за други нерегуларности !
Дуле сите информации кои ги имав од бугарските колеги им беа пренесени и на македонските натпреварувачи. Сега колку биле подготвени тоа да го остварат е друга приказна.
И ова што го направиа е успех во некој вид, моите искрени честитки кон нив.
vasil НапишиCOLON

80% ловат на Senzor боили и прихрана , Романско производство. Дури и репрезентативците на ЈАР тестират нивни производи - романски.
Како и во првиот натпревар на ова исто езеро прави впечаток дека се користи доста мека прихрана, топки со шечерац, прашкаста храна и сл.
Домакините си ја познаваат добро водата
во темата за корбу , исто така во натпревари
Богатство е да имаш вакви пријатели и информации. Не знам дали и ако не, зошто не земале во предвид паста и слични карактеристики. Мислам крапџиите знаат (особено натпреварувачите) дека полесно е паста отколку бојла да направиш.Има некои цаки и околу пастите (збогатување со мултимински работи и сл) а ообичаено беше да носат барем по 1 до 2 кгр паста за ставање слој околу бојлите. Ама не е една работада земеш во предвид, да набавиш или направиш, да носиш, да употребиш :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 01, 2012 2:29 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Со Предраг (единствено) се слушнав во саботата пред тргнување за да им пжелам се најубаво. Ми кажа за бојлите (пренесено е на Форумов) ама за останатиот дел ништо не знам. Има поквалитетни и поискусни од мене кои предочија некои убави работи. Мислам дека требаше малку порано да се актуелизира учеството на оваа СП. На пр. мое скромно мислење е дека за прихрана без шеќерац (во доста солидни количини) на вода со претежно ситна популација на крап не се оди. И нормално покрај ситната ќе се ловат и овие што се ловеа (просек 2-3 кгр). Да има атмосфера (а нема) па да седнеш заедно, па ... Ние со дрва и камења (невалидна лига, тодори собрани пецаат, вакви фризури) :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 01, 2012 3:24 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Србите за прв пат не носеа ништо друго освен боили. Примететe на таблата во нивниот Бокс колку е количината на внесената храна! Сегде е близу 200 КГ (дури и кај нас) а кај нив нема ни 90 !

Колку што јас имам инфо, ваквата тактика беше одбрана за да се избегне ситниот крап кој го има во Корбу и те како!

[ img ]

[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 01, 2012 3:30 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3505
Да Сергеј , коментиравме цело време со Дарко и двајцата сме на мислење дека баш тоа и им беше грешката што така касно фатија ритам.
А беа на последниот куп и знаеа што ги очекува

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 01, 2012 3:36 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Можеби е тоа грешката не знам, иако не сум баш 100 % сигурен!

Касно му влезе рибата само на Дејан во А секотр, сите други не беа лоши од почеток, не дека беа нај нај, ама не беа слаби до толку!

За кај Дејан сум скоро 100% сигурен што е причината за касното влегување во ритам, бидејќи сме биле на повеќе од 10 натпревари заедно и знам како лови, кај другите не знам ама не ми се чини дека многу закаснија?!

Јас на пример на вакво езеро би употребил спод само на почетокот или додека влезе рибата, после би баталил.

Се знае ли каква тактика фураа Бугарите ? Јас колку што следев во живо само кобра беше во игра ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 01, 2012 3:39 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3505
Sportex НапишиCOLON

Јас на пример на вакво езеро би употребил спод само на почетокот или додека влезе рибата, после би баталил.

Се знае ли каква тактика фураа Бугарите ? Јас колку што следев во живо само кобра беше во игра ?
;) Повремено по некој спомб

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 01, 2012 3:47 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Jун 18, 2012 10:22 am
МислењаCOLON2221
ЛокацијаCOLONSkopje , Macedonia
Oficijalni rezultati od 14 SP Krap

EKIPNO : http://www.worldcarp2012.com/worldcarp2 ... 5-pdf.html

POEDINECNO : http://www.worldcarp2012.com/worldcarp2 ... 6-pdf.html

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 01, 2012 3:52 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
sampionat bez nadvoresna logisticka podrska , povrzana so neiskustvo,, nasive kasneja 20 saata za prava informacija,, samo moe razmisluvanje..

sega boila kobra kasno e, ne gledaa li sto rabotea uspesnite timovi na startot,,,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 01, 2012 3:54 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
marks НапишиCOLON
saso НапишиCOLON
Mislam deka imase vakva informacija od natprevarite sto se odrzaa pred svetskoto.
Епа сме пропуштиле во подготовките да ја земеме во обзир. Како што и некои други посочија мора да се обезбедат информации за да имаме што пуспешен настап. Особено за мамци, системи и прихрана. Не е исто да стратуваш со улови или да бараш, чекаш додека пронајдеш :D :D :D
Imase informacija deka se koristi pasta okolu boilata i toa bas vo ovaa tema za svetsko,ja imase i ovaa slika kade vasil popsle objasni deka toa se boili obvieni so pasta viewtopic.php?f=97&t=2146&start=80

[ img ]

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS8384858687ELLIPSIS95»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 29 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum