Bratcedot po sekoja cena zapna da mu ja ideme na treska pa i kamenja da pagaat, iako jas i ne bev mnogu za da se ide ama pa i ne propushtam pokana :)predhodniot den beshe zetot i kaza deka ne e toa toa. vodata nadojdena i kako kal da tece,riba nema,shtama na reka,predizboren molk...frlavme na site mamci i varijanti ama nesaka.go preshetav terenot po extremno loshi patcinja samo za da go najdam i da stignam do dobitnata lokacija ama sve dzabe.na moeto konjak mesto so molenje so sila edvaj da iskociva dve tri kila popadika.drugite kolegi shto gi sretnav site se zaleva i beva so slab ulov pa zatoa ke ja ostavam ovaa nedela na raat treska da se stabilizira vodata,ne e za ribolovenje.nakaj 12 saatot zapocna i dozdot pa vikame aj da mu ja begame dosta e.po pat bratcedot predlozi edna lokacija za mene nepoznata da sedneme da odmorime dusha.otidovme tamu i raj za ribolovcite,kafance pokraj reka,od kafanceto izvor voda studena grga,pastrmka na meni,pivce,kafe,lepota
kafanceto se naoga pred seloto modrishte eden most pred mostot za samokov.na toj most koa ke go pominesh vrtish desno i odma si na kafana a i pod toj most se sobira najjubavata treva za toj teren za bojnik i kljen.seloto mislam se vika manastirec.cenite beva realni i moze sekoj da si dozvoli da uziva vo taa ubavina.
eve sme na terasata od dvorot odma pozadi nas e izvorot a pozadi nego reka treska.
eve ja porcijata vo koja spagaat dve pastrmki kaliforniski od ribnik na belicka reka, shto ja mislam povkusni i pocista nema
ednata e celosna a drugata e cepena taka ja nerekuvaa tamu
ekipata so bratcedot na celo! si uziva,si mezi...
del od restoranot,izvorot studen i bate aki so parceto na denot shto mi go obeli obrazot i me spasi od crnjata
klenko iscisten i spremen za vo tavce...
sea ushte ni ostanuva da vidime vecer koj ke ni bide vlast
i dali vo novoto vladeenje ke najdat mesto i vreme za nas ribolovcite da ni ja stredat situacijata ribolovna i ekologijata a ne samo prazni falenja i beskorisni realizacii.
pozdrav do site i bistro!!!