www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Дек 23, 2024 2:36 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS56789ELLIPSIS14»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Калиманци
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 30, 2012 12:36 am 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONЧет Aвг 16, 2012 11:01 pm
МислењаCOLON51
на сите што се добри струкари во македонија што имаат опрема им се нудат сите концесионери да делат а не за плата оти за плата тоа е малку пари

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 30, 2012 12:38 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Jул 18, 2011 11:18 am
МислењаCOLON158
miki НапишиCOLON
кај нас сите се бизнисмени.кој и да е концесионер ке си најде една група која ке лови риби за него затоа и не им одговара да ги гонат некој лица.ке поминат по езерото ке соберат мрежи и струкови и утре тие ке ги стават тоа е докажано од искуство ви кажувам

da ne sakas pak da te angazira i ovoj koncesioner i za nego da stavcas strukovi po 100 jadicki kako so se falese :evil: a noviot koncesioner rabotatat si ja svakja ozbilno kako so treba a toa dali ke gi fakja mrezarite idi stavi probaj pa ke vidis dali ke te fatat ili ne :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 30, 2012 12:43 am 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON51
нема потреба да ме ангажира оти ми е полесно да фаќам со трска со бучка дури и помалку се замарам оти ставањето струкови е многу напорна работа а и работата не ми дозволува да седам како некогаш по 2-3 месеци

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 30, 2012 12:46 am 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON51
а тоа што сум го некогаш работил е било легално како што е легално поставувањето на мрежи во охрид влечењето мрежи во дојран

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 30, 2012 12:49 am 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON51
разликата во струк и мрежа е тоа што струкот фаќа само сом ако сака тој да јаде а мрежата не бира фаќа се
а мрежата што се влече во дојран ги ваде и камењата од водата а нели па рибите

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 30, 2012 12:51 am 
Отсутен
Воздржан

МислењаCOLON51
srdbregalnica НапишиCOLON
miki НапишиCOLON
кај нас сите се бизнисмени.кој и да е концесионер ке си најде една група која ке лови риби за него затоа и не им одговара да ги гонат некој лица.ке поминат по езерото ке соберат мрежи и струкови и утре тие ке ги стават тоа е докажано од искуство ви кажувам

da ne sakas pak da te angazira i ovoj koncesioner i za nego da stavcas strukovi po 100 jadicki kako so se falese :evil: a noviot koncesioner rabotatat si ja svakja ozbilno kako so treba a toa dali ke gi fakja mrezarite idi stavi probaj pa ke vidis dali ke te fatat ili ne :mrgreen:
и да ти кажам мрежи незнам да ставам а сум извадил колку сакаш од таа брана

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 30, 2012 6:18 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСаб Дек 10, 2011 1:55 pm
МислењаCOLON421
miki НапишиCOLON
Prvo koncesionerot nemozi vojna da otvori sekomu....., pa zato mora da ima takvi mrezari...Vtoro tie se najsigurni kodosi za koncesionerot....Frli mu na nekoj nekoja koska za da go imas i posle e lesno....Kako i da e vo pravo si, a pricini ima miljon........

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 30, 2012 7:16 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Да се надеваме дека ке се среди работата и на Калиманци па да може да се риболово нормално и без закачки.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 30, 2012 7:39 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
sekoja god da ima napredok, a kriminal mora da ima i ke ima, ne e se vo zastitata, treba i poribuvanje toa da ne se zaboravi,,

zatoa ubavo e programata da se prilozi na koncesionerite, i site da znaeme sto da ocekuvame vo idnina,, treba sekoj koncesioner da se potrudi da si go sredi revirot, si pravi samiot usluga za pogolem profit,, podobrite vodi sekogas poveke ke bidat poseteni, ,,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 30, 2012 8:17 am 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСаб Ное 27, 2010 11:07 am
МислењаCOLON11
miki НапишиCOLON
нема потреба да ме ангажира оти ми е полесно да фаќам со трска со бучка дури и помалку се замарам оти ставањето струкови е многу напорна работа а и работата не ми дозволува да седам како некогаш по 2-3 месеци
Епа ако толку ти е лесно со трска и со бучка,ај да го видеме твојо резултат,некоја сликичка,ама од оваа година,не слики од сомови постелени од струкови,баш сакам да ни покажеш твој резултат од тај толку лесен риболов :?

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS56789ELLIPSIS14»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 7 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum