www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Дек 23, 2024 10:51 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Прихрана и мамци со изминат рок...
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 11:56 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 30, 2012 7:40 pm
МислењаCOLON583
ЛокацијаCOLONСкопје
Неколку пати и тоа во повеќе продавници ја риболовна опрема сум налетал на роба со изминат рок,иако ми беше непријатно ништо не спомнав на сопствениците...меѓутоа последново одење во еден дуќан за риб. опрема веќе ме фати нервоза (нема да пишувам за кој дуќан се работи,самиот ќе се пронајде) верувале или не од зедов 5 различни кесиња на прихрана и од сите што ги зедов во рака 4 беа со изминат рок и тоа храната за крап беше со две години изминат рок....
Значи се случува често незнам дали сте приметиле пченка,бојли,пелети,храна,житарици ама баш се може да се најде со изминат рок...мислам дека е ова катастрофа и дека сигурно е штетно за рибите и за самата вода...е сега ваше мислење...дали ова штети на рибата или не ?
Инаку во дуќанот добив одговор....абе за крма не му е ништо слободно фрлај...

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Прихрана и мамци со изминат рок...
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 12:19 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Odma ke ti odgovoram.Za toj shto ja zima ribata shto e bitno ionaka sveisto mu e.Ako se zima ribata shto e bitno dali ke bide shtetno ili ne.Kako kaj nas skoro site zimaat dzabe muabetov.DAli ti ke ja otrues so takva hrana ili ke ja fatis i ke ja odneses ne ja gledam razlikata.

Ovde ne mislev na tebe sasoj nego vo globala

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 12:28 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
sasoj НапишиCOLON
Неколку пати и тоа во повеќе продавници ја риболовна опрема сум налетал на роба со изминат рок,иако ми беше непријатно ништо не спомнав на сопствениците...меѓутоа последново одење во еден дуќан за риб. опрема веќе ме фати нервоза (нема да пишувам за кој дуќан се работи,самиот ќе се пронајде) верувале или не од зедов 5 различни кесиња на прихрана и од сите што ги зедов во рака 4 беа со изминат рок и тоа храната за крап беше со две години изминат рок....
Значи се случува често незнам дали сте приметиле пченка,бојли,пелети,храна,житарици ама баш се може да се најде со изминат рок...мислам дека е ова катастрофа и дека сигурно е штетно за рибите и за самата вода...е сега ваше мислење...дали ова штети на рибата или не ?
Инаку во дуќанот добив одговор....абе за крма не му е ништо слободно фрлај...
Jas bi mu ja dal nemu da ja jade.......mislam na prodavacot :D koga vejce tvrdi deka nisto nema da im bide na ribite :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 12:30 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON583
ЛокацијаCOLONСкопје
JaneMK НапишиCOLON
Odma ke ti odgovoram.Za toj shto ja zima ribata shto e bitno ionaka sveisto mu e.Ako se zima ribata shto e bitno dali ke bide shtetno ili ne.Kako kaj nas skoro site zimaat dzabe muabetov.DAli ti ke ja otrues so takva hrana ili ke ja fatis i ke ja odneses ne ja gledam razlikata.

Јане...овде не зборувам за риба и само риба.....вода,водата е цел еко систем..не се труе само рибата
и второ..каква разлика има дали се зема или не рибата ? ако се труе или заразува или штознам,тогаш ќе нема ни за оној кој ја зима ни за оној кој ја враќа...не ти го разбирам баш муабетов :roll: :roll: :roll:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 1:03 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
JaneMK НапишиCOLON

Ova e tocno samo pod uslov da gi ulovi site ribi sto probale od taa hrana so pominat rok :D A takov jas ne poznavam . . . ..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 29, 2012 4:34 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Muabetov sasoj e deka ako se grizish stvarno za ribata i kakva hrana ke frlish togash nema ni da ja zemesh.Vek imame tema za ekologijata i stepenite.Koga ke se stigne do cetvrtiot stepen na sve se gleda.Nemozesh da se grizish shto si frlil ako zimash riba i obratno da ja vrakash ribata a da ne se grizish shto si frlil.

Istoto vazi i za prirodata.Nekoj ke kaze deka vratil riba ama zatoa ostavil gubre okolu sebe kolku sakash.Ako veke si ljubitel bidi do kraj ili nepocnuvaj.Nema pola-pola.

Vtoro prashanje ste se zaprashale li kolku od vashata taze prihrana dokolku e predozirana ili prejaka ne ja jadat ribite ili nedobro varena pcenka koja so razlaganje stvara otrovi vo vodata ili ne ste se zaprashale.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 30, 2012 10:08 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Де бе, на времето Жаре ме убедуваше дека француското лепче од Босна со поминат рок повеќе од 1 година е одлично за риболов :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 30, 2012 11:53 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
Филип НапишиCOLON
Де бе, на времето Жаре ме убедуваше дека француското лепче од Босна со поминат рок повеќе од 1 година е одлично за риболов :D
повеке од пола мамци и прихрана од Босна фиш кај Жаре е со поминат рок повеке од година дена :? :shock:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 30, 2012 12:22 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Не само поминат рок.. туку таквите боили и пченки имаат толку многу конзерванс да коа ке ја пробаш јазикот ке ти се изгори.. Натриум бензоат + сулфури + сол + шекери + Е202.. и еден куп „говна“ и глупости се бутаат само да се продлжи рокот.. сево ова не да е штетно него мама е*е..

Конзервансот е супстанца која ние со пепсините може да ја обработиме.. но пепсини рибите немаат.. притоа не ја обработуваат туку директно им ги напаѓа внатрешните органи, рибата престанува да се храни затоа што неможе да се отараси од отровите, кој траат во организам и по 40 дена.. за тој период рибата ке стане неактивна.. а за тврдината на храната особено боилите.. да не зборувам.. да ја опалиш со чатал у шофершајбна ке помине ко 9мм...

Сум видел како во маркетите големи (нема да ги именувам) со ацетон се брише краен рок.. и на потполно ист принтер за датуми кој се пишуваат на горниот дел на опаковката се принта друг датум.. епа тоа коа може на нас лугето да го прават.. што останало со муабетот абе крма е.. па ако е крма.. шо не се скрмиш малце ти.. гад еден.. би му кажал јас на сопственикот..

позз..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 30, 2012 4:29 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON583
ЛокацијаCOLONСкопје
Според муабетов значи треба малце и инспекциските служби да се пуштат на терен...
А кога сме веќе тука,кој инспекторат има ингеренции за оваа проблематика ?
дали е тоа можеби Ветеринарна или инспекција за храна или ..... кој е одговорен за контрола на оваа храна ?

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 8 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY