www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Дек 23, 2024 6:14 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS12»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: MOLBA do moderatorite
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 12:13 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
ne se razbirame,, ne cukam po tastaturata nego da ti dolovam od kaj mirisa ribata,, ne e od opaskata,,,

site kaj sto rabotime snosime odgovornost, nekoj nad nekogo e nadlezen, a u ovaa situacija ne gledam nadleznost, nego gledam raspasana komanda sto se odnesuva do vodive vo makedonija,,

pa koj treba da se grizi za tiie deponii sto gi imate po rekive,, vardar li ili nekoj drug,, za vadenje pesok pa da ne zboruvame po vardar, se e toa zakonski i regulirano so zakon, ;) ;) daleku sme nie od toa sto sakame da bide, nego problem e kaj nas sto znaeme opdma koj e kriv, zatoa nema da ne bide nikogas,,,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 1:45 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПет Maр 04, 2011 10:01 pm
МислењаCOLON2305
Ne e prasanjeto koj e kriv.Mozeme da se iznenadime koj toa moze da bide.Prasanjeto e koj treba da e inicijator za resavanje na problemot.Kako sto kaza Stole,Vardar ima dobieno mandat da se grizi za ribata.Potoa treba da si prosleduva po opstini,gradonacalnici,lokalno naselenie....i da bara kako moze toa da se spreci.
No isto taka bi kazal deka ne znaci deka Vardar veke ne go pravi toa :shock:
Nie nemame informacii za toa taka da ne e vkusno da go prodolzime muabetot vo taa nasoka.
E sega da gi razbereme i tie bageristite.Jas veruvam deka ne e svesni sto pravat.Za niv ova e najdobro vreme za cistenje na koritoto zatoa sto e nejmal vodostojot.Poima nemaat za ikrite.
I nesto sto e najvazno e toa sto Goce prasa dali ima junaci i podrska od Ribar,a nie go prevrtivme muabetot vo druga nasoka.
Jas vaka bu mu odgovoril na Goce(ako se slozat Administratorot i Predsedatelot)
Ribar.com i Ribar 2011 celosno se zalagaat za zacuvuvanje na ribniot fond i za nagova zastita.Od ovie pricini spremni sme bezrezervno da pomogneme sekade kade sto mozeme.
Za zal sega za sega funkcionirame na volonterska baza i nemame vraboteni lica koj bi bile zadolzeni so rabotni zadaci.Od ovie pricini bi go zamolil Goce da napise eden dopis,da go isprati do Boris ili Saso za da vidat dali e se ok i na kraj istiot ke bide prepraten oficijalno od Ribar.com i Ribar 2011.

Inace mislam deka e krajno vreme da izlezeme od UNERGROUND.
Bi sakal da kazam deka treba site ribolovni drustva,zbratimeni vo edna cel da izlezeme pred Vlada so svoj baranja.Kako najglavni ke gi istaknam:
1 Slabata borba protiv ribokradstvoto
2 Borbata protiv separaciite
3 Borbata protiv divite deponii i slabata komunalna higiena po selata kade sto pominuvaat rekite.
Ke iskocime so trski,ke ja blokirame Ilindenska edno 3 dena,ako treba ke gi gadjame so boili :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 2:19 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Илија, сега кога ќе ги доделат преостанатите концесии, за Подлес нема да можеме тројца да најдеме да отидат од нашите, а тек за акции или протести. Кога ќе се пушти Козјак, ако сакаме состанок, ќе мора таму да правиме :shock:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 2:28 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Ilija мислам дека сме далеку од тоа,прво по однос на изградувањето на заеднички став на релација здруженија/федерација и сл., а после тоа и на делот кои решенија се нудат, ако протестираш за нешто, треба да знаеш каде е проблемот и на крајот на краиштата да понудиш предлог решенија.....ако вака се комуницира со институциите може и нема да имаш потреба од протести.....пример: Кога се разгоре дебатата на форумов и на сајтот околу годишната дозвола во Р.М која требаше да биде 12.000 илјади, сите пукаа преку тастатура ама никој со конкретна активност и конечно на некој му текна официјално да се обрати - Допис до министерство преку РИБАР 2011, со укажување на проблемот, со укажување на незадоволството и со предлагање на решение И ОП наеднаш се сменија работите и годишната се намали на сегашно ниво.....аха значи можело и така.....сосема друго прашање е каде се другите здруженија и федерација по однос на вакви иницијативи, може ние не сме разбрале.......понатаму имаше уште еден допис до МВР.....во темата за Маврово пишав дека можеби ќе помогна и допис до ЕЛЕМ за тоа со поставувањето на тој системот за одвраќање на рибите од турбините и таму гледам никој не рече “еве ја ќе направам, па ќе ви го дадам да го видите и ако се согласувате да оди преку Рибар“.....е сега ја на неколку пати сум спомнал дека треба да се работи и на измена на закони кои го тангираат ова наше задоволство,....ама сеуште нема јунак кој ќе навлезе во таа проблематика и кој ќе направи предлог измени на закон, ниту на форумов, ниту во здружение, ниту по други здруженија, ниту во федерација, бар ја не сум чул....па од како ќе се направи предлог, да го дискутираме, подобриме и сл. да созрее малку и после да се поднесе до министерство, собрание, влада ........

моабетот ми е.....ако е за некоја заебанција, или караница, ќе се наредат 12 страни коментари за 1 ден, ....а за вакви работи и иницијативи многу луѓе си свиркаат и тоа ние на форумов сме светлосни години пред некои други кои се исто така повикани да реагираат и работат на сите овие прашања, ама тоа е

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 3:56 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Ajde eden dopis do grad Skopje do gradonacalnikot ako nekoj go napise za ovie sat vreme mozam da go isprintam i da mu go dadam na gradonacalnikot dopisot....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 5:43 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON5485
Vo razgovor so prviot covek na grad Skopje kopanjeto e odlozeo do 15 juli....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 6:10 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON2305
krste1978 НапишиCOLON
Vo razgovor so prviot covek na grad Skopje kopanjeto e odlozeo do 15 juli....
Krste za Premier 8-)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 6:25 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON2305
Boris -ribar.com.mk НапишиCOLON
Ilija мислам дека сме далеку од тоа,прво по однос на изградувањето на заеднички став на релација здруженија/федерација и сл., а после тоа и на делот кои решенија се нудат, ако протестираш за нешто, треба да знаеш каде е проблемот и на крајот на краиштата да понудиш предлог решенија.....ако вака се комуницира со институциите може и нема да имаш потреба од протести.....пример: Кога се разгоре дебатата на форумов и на сајтот околу годишната дозвола во Р.М која требаше да биде 12.000 илјади, сите пукаа преку тастатура ама никој со конкретна активност и конечно на некој му текна официјално да се обрати - Допис до министерство преку РИБАР 2011, со укажување на проблемот, со укажување на незадоволството и со предлагање на решение И ОП наеднаш се сменија работите и годишната се намали на сегашно ниво.....аха значи можело и така.....сосема друго прашање е каде се другите здруженија и федерација по однос на вакви иницијативи, може ние не сме разбрале.......понатаму имаше уште еден допис до МВР.....во темата за Маврово пишав дека можеби ќе помогна и допис до ЕЛЕМ за тоа со поставувањето на тој системот за одвраќање на рибите од турбините и таму гледам никој не рече “еве ја ќе направам, па ќе ви го дадам да го видите и ако се согласувате да оди преку Рибар“.....е сега ја на неколку пати сум спомнал дека треба да се работи и на измена на закони кои го тангираат ова наше задоволство,....ама сеуште нема јунак кој ќе навлезе во таа проблематика и кој ќе направи предлог измени на закон, ниту на форумов, ниту во здружение, ниту по други здруженија, ниту во федерација, бар ја не сум чул....па од како ќе се направи предлог, да го дискутираме, подобриме и сл. да созрее малку и после да се поднесе до министерство, собрание, влада ........

моабетот ми е.....ако е за некоја заебанција, или караница, ќе се наредат 12 страни коментари за 1 ден, ....а за вакви работи и иницијативи многу луѓе си свиркаат и тоа ние на форумов сме светлосни години пред некои други кои се исто така повикани да реагираат и работат на сите овие прашања, ама тоа е
Filip i Boris
Tocno znam za sto zborite,samo nemojte tolku pesimisticki.
Mislam lesno mi e mene da kazam zatoa sto ne sum mrdnal so prst,a celiot tovar e na nekolku ludje koj prevzemaat inicijativa a ima mal odziv.
Kako i da e edno e vistina:NARODOT TREBA DA SE UCI.Da se uci kako da se sobira,kako da pobaruva,kako da dejstvuva i kako da go ceni napravenoto.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 6:28 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
браво крки -- поздрав за делото и за постапката
и пак рибар и форумот до надлежните со жалби, молби, барања
а концесионерите нека си спијат на ушите :(

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 06, 2012 6:29 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON5485
Pa mi vika zasto cutat vika od vardar zasto ne reagiraat e zasto de.....

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS12»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 4 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY