Прихраната ми беше од 2кг домашен шекерац и 1кг мек конзервиран шекерац,1кг пелети цсл и 500гр кршени боили и 300гр. 12мм боили од месен микс и арома школка и ананас и исто толку овошен микс арома слива и црн пипер и арома што миксот ја доби од шери амино.Таа количина повеке од пола ја фрлив на почеток другата половина ја фрлив од сабајле вториот ден,а мегувреме прихранував само само со пва лента со по 2 боили и вечерта ги префрлив во 1 часот со пва мрежа внатре со по 10 боили од 12мм.Два стапа на првиот маркер ми беа на околу 50м. едниот,а другиот на околу 30м. другите два стапа ми беа едниот на 20-30м и послединот на 10м таму ја фатив и рибата на 1,5м длабочина.За мамаец користев комбинација месна боила со едно зрно шекерац,комбинација 12мм боила овошен микс со 12мм поп-ап слива на СБС,поп-ап ред херинг солар 14мм и еден стап на две зрна шекерац и подигач кој после го зменив бидејки ме заебаваше карашот и ставив комбинација месна боила и поп-ап ананас 12мм СБС.
Вечерта рипаше во крајот на самиот улив каде што се влеваат реките,а само еднаш вечерта рипна подалеку од прилика кај што ми беше вториот маркер на 50-60 метри.
ova e nesto drugo,,,