hranata da ne ja frlate na pogolema dlabocina od 7 metri,,, na taa dlabocina krapot nema ni e1 zrno da fatri,,klenot se ke sobere,,a i problem e sto u golemi dlabocini po ne se hrani..
se hrani pred stemnuvanje poblisku do obala,, na 3-4 mesta,, ke ja najde pobrzo i sansite za da jade se pogolemi,,, imas mesta kaj sto se negovi vrtalista,, narocito pred drvata od drugata starana koj ima premnogu siten krap,,, 200-300 gr,, a licat na klenovi od nedostatok na hrana,,,podles e ezero koe e stvarno slabo so hrana io koe roibata sporo rastye,, se e poradi pustanjeto na branata do katastrofalni gletki,, i ne moze da swe srvori svet vo taa voda i dobro da se razviva,,,
sega gledam vodostojot e dobar,, i hraneto go krapot na dlabocina do 3m pod uuslov stara pcenka baska, zzito i positna hrana baska,,, ..za da ne se frla zaedno i da ne se navlekuva sitna riba koja ke mi ja sobira ,od sto [premnogu ja ima,,,starata pcenka e servirana za nego na taa voda,, samo sama,, _________________ http://www.carpologija.com/
|