www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 06, 2024 7:48 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS7»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Форумска дружба со Васил
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 11:03 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Spaiva НапишиCOLON
Dimitar НапишиCOLON
Еве една слика од мене и мојата единствената риба.

[ img ]
Браво Димитар, ова најверојатно утрото сте го имале за будење. :D
Да од сабајле беше ама не за будење,мене ме разбуди свирењето на двата индикатори и збунет го скинав патентот на вреката и рипнав само на чорапи,срцето ми беше во пети и кога гледам рибата на Станимир ги собрала моите конци :D

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 11:08 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Maksim ajde druze raspali...........

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 11:11 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Dimitar НапишиCOLON
Да од сабајле беше ама не за будење,мене ме разбуди свирењето на двата индикатори и збунет го скинав патентот на вреката и рипнав само на чорапи,срцето ми беше во пети и кога гледам рибата на Станимир ги собрала моите конци :D
Епа супер ве разбудил Станимир, со RUN. Битно риба ве разбудила која отишла по конците за да ве дигне од спиење. ;)
Како поминавте дента Димитар? Слушнав интересни муабет. :D
Чекаме другиве момци да кажат и се истакнат. 8-)
Максим, Мартин ајде се чека на вас. ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 11:26 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Стандард..Станимир си вадеше риба,другите седевме по сенка :) Предраг имаше една убава риба мислам дека беше околу 7кг,исто и кај Мартин и Максим имаше по некоја риба за килограми и број на риби не знам да не зборам на памет ама мислам дека 3-4 не сум сигурен,а кај мене после таа риба што ми скина вечерта,сабајле една извадив и околу 11 часот имав еден филмски ран само да имаше камера и ке добиеше награда на јутуб за најдобар крапски ран.

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 11:29 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Dimitar НапишиCOLON
Стандард..Станимир си вадеше риба,другите седевме по сенка :) Предраг имаше една убава риба мислам дека беше околу 7кг,исто и кај Мартин и Максим имаше по некоја риба за килограми и број на риби не знам да не зборам на памет ама мислам дека 3-4 не сум сигурен,а кај мене после таа риба што ми скина вечерта,сабајле една извадив и околу 11 часот имав еден филмски ран само да имаше камера и ке добиеше награда на јутуб за најдобар крапски ран.
Ахахаха, знам за тие ранови тамо. :lol: Јас пред 2 недели имав такво нешто мислиш 20+.
Стресе се, почна да скокаат хенгери у вис. :lol:
На крајот беше крапче од 1.5кг. Од тие црните кои носат и бегаат накај Паланка, али ако...адреналинот е тука. ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 12:10 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Јан 19, 2011 2:34 pm
МислењаCOLON403
ЛокацијаCOLONKavadarci -Skopje-Kavadarci
Дечки сте направиле убава дружба и убаво време сте поминале заедно. На Тафтабит му го честитам род подот и позд рав за Чичко Васил...јас иако не се разбирам во крапскиот риболов ама род подот ми личи на ремек дело :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 12:20 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
поздрав до сите момци :D
сега само ќе зборам, сликите подоцна ќе следат зашто се кај Мартин во апарат уште....

...продолжување на напишаното од страна на Спаива...

авантурата траеше 40 саати, рацете во моментов не ги осеќам, и сум страшно преморен

ни се придружија уште неколку колеги ( Предраг и Јоцо ) кој се сместија веднаш до нас и ја истераа авантурата до самиот крај. Дента слабо работеше не поради претоплото време туку поради тоа што Спаива цело време ми фрлаше олова во мојот спот и ми ѓи плашеше рибите, но кога си замина он ... УДРИ БАТО :lol: :lol: мислам дека измислив топла вода но џабе беше се, се додека не се искрадов до боксот на Васил и не му украдов 2-3 бојли ( Васил Бајтс ). Враќање во мој бокс, ракети летаат на сите страни "тепих му постеливме од спод микс и бојли" не помина долго време ран кај мене искочи убава 4ка, почна да се смрачува повторно замре рибата. А рибата кога е замрена ракијата стапува на сила :lol: . Диме и Јоцо разврзаа муабети чива ракија работи подобро, па ние публиката моравме да бидеме дегустатори и на 2те. Сите пијат само Васил и Станимир ракети фрлат, но после кратко време ни се приклучија и они. Тераше работава во овој правец до кај 12 часот и Мартин и Васил како мечки во зимски сон исполегнаа :oops: , а рибата почна да работи... Греота за Станимир кој што имаше удар на секој 15-20 минути и мораше сам да се бори со рибите... Продолживме со муабетите до кај 2 часот па ме фати дремка и мене и отидов да одморам и како заклан заспав.

2:30 АМ

Неверојатен ран на моја трска а јас презафатен со спиење... Биперот збрлавел до толку што Станимир дотрча од 3 бокса подалеку за да види што се случува, а мајстор Предраг веќе контрирал и почнал да ја пумпа рибата и во исто време ми свети во очи, вика и ми го потклоцнува креветот :lol: после напорната работа да ме разбудат некако и го направија тоа, и оп крапче капиталче 11кг 8-) 8-) 8-)

Фрчат ранови на сите страни кај Предраг и Јоцо 6ки 7ци се редат во низа, кај чичко Васил веќе прекинавме и да ги броиме :cry: Станимир ги растури а Васил во зен фаза .

5:00 АМ

Утринско кафе кај Предраг и Јоцо во бокс ( групен собир на сите, муабети се редат ) а и по некое рипче се излажува

Ракети на сите страни, повторно теписони се постилаат.

По некое време 500кг подмладок ( од 700 - 1,5 кг парчиња ) беа пуштени во вода, а на езерото се повеќе рибари, кој за тапа кој за крапче дошол. А младичиве толку гладни што од моментот на пуштање во вода до моментот на закачување на јадица не беше подолг од 1 минута :lol: Сите рибари скокаат од радост незнаат што да им прават на крапчињата. Толку гладни што на Предраг и Јоцо исто крапче во ист момент им лапнува 2 различни јадици, го вадат надвор и гледаат 2 јадици и 2 бојли во уста. Едната јадица на Предраг другата на Јоцо .

Денот полека поминуваше, авантурата прв на напушти Диме, после него Васил и Станимир се собраа и си тргнаа накај Софија.

2 еќипи останавме "да ѓи дотепаме" рибите. Повторно 4,5 килаши излегуваа, амур 5.5 кг кај Мартин, а од новодојденците неможеш глава да кренеш.
Поминаа уште 2-3 саати Предраг и Јоцо почнаа да се собираат и си отидоа.

Извадивме уште некое од новодојденците со Мартин и во 8 саат си тргнавме и ние

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 12:29 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Екстра. Ајде сликите од поголемките, да видиме и Предраг и Јоцо што направиле, тие двајца се некако многу скржави за слики :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 12:30 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Taka de maksim progovori i ne im kazuvaj za rakot deka na toa najveke jade upssss............

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 18, 2012 12:33 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Ајде, се чека на сликите од Максим. Браво момци сте го раздрмале гого.
Секоја чест за најмладиот. ;)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS7»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 26 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON