www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 05, 2024 6:34 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON среќа 50% адреналин99% разочарување100%
ТемаИспратеноCOLONСаб Jун 16, 2012 11:21 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONНед Aвг 07, 2011 8:13 pm
МислењаCOLON245
Сезоната пред да се забрни риболовот поради мрест добро ја затворив со добар улов и вчерашното отварање беше супер имаше улов на крап околу 6-7кг.(ако некој знае како да ја префрлам сликата од моб. кој нема ни блутут ни ммс нека каже).Денес конечно осетив како работи амурот кој доста ме изнамачи.Добар удар и само што почнав да го влечам мој коментар беше дека е нешто помалечко од вчерашниот улов.Но кога го даде првиот отпор видов дека е нешто големо и рибарите кои беа тука рекоја дека е поголемо.Баш кога погледнав во сатор беше некаде 19 и 47 и баш кога се спремав да појдам се деси ударот а крајот на се беше во 21и14.Колку мака, околу мене имаше 4-рибари од албанска национмалност и 3-македонци кој се редовни на тоа езеро и се знае јас и мајка ми.Добра борба и коментари дека толкав лепотан немаа видено, и баш кога успеав да го заморам и се гледаше крајот три пати мајка ми успеа да го промаши да го пикне во кепче и немаше што успеав да го извадам и надвор од вода одма до ногата од мајка ми,но за жал не успеа да го види и кога го виде следуваше трагедија.Успеа да го фати конецот и нормално следуваше кинење... подобро ќе беше некој нож да ми забие отколку ова.Но и по подолго размислување се чудам како од 7-рибари никој не се обиде да помогне туку само сликаа и снимаа.утре ќе има и клип пошто вечерва не можам да се конектирам на јутуб.А се уште се мислам да ставам крај на риболовот пошто верувам дека олкав улов и олкаво разочарување нема да има :cry:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jун 16, 2012 11:26 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Abe Miki bez razocaruvanja. Ke ti dojde toj pak, vo dvor ti e.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jун 16, 2012 11:30 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... не се разочарви ;) ќе имаш уште многу кинења и поголеми фаќања , така да релаксирај се и мисли си дека така требало да бидит :) ... немаш Кабел, телефонот да го поврзиш со Компјутер или ако мојт да се ставит мемориска Картица па ќе ти го префрлит некој со другиот мобилен ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jун 16, 2012 11:34 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Uzivaj Miki,kamo sekoe odenje da ima takvi raboti . . .koj e kako nas :D Toa sto si zaminal amurot bez slikannje i ne e tolku vazno.Si go videl i ti si znaes a tuka e kade ce odi,ima dana za megadana :D Ne ni kaza ,sega i mene me kopka.sto mislis tvoja procena ,kolkav bese :D
I ne im se luti na kolegite,barem ce imas ubavi snimki i sliki od sluckata .iako nekoj trebalo da go zeme kepot .... :evil:

Последна промена од 2 на Keltan, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jун 16, 2012 11:35 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Мики, што е твое ке си дојде. ;)
Утре ке ти се јавам и ке средиме за сликите, добро е да ги има.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jун 16, 2012 11:57 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON245
Pa nekade od drugite sto procenija nad 15kg utre kogaj ce staem video ce se vidi ne znam, znam deka rakava ne ja osekam.Najvece mi e krivo sto ne uspeav da se slikam so nego nisto drugo

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 12:08 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Imas sto da pametis,zamaranjeto na ulovot e najubaviot del od ribolovot.A vakvite slucki,kaj mene bar , davaat dodatna volja , ,znam deka gi ima i odam po niv :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 12:10 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
па етети уште поголема причина да го фатиш по втор пат и да се сликаш
--негледам зошто се разочара ???

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 1:58 am 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON245
eve del od videoto gledaj kakvo kepce na majka mi i dadoja(poprvo od Boris maicata ce mi zavrsese rabota) a moeto od kola nikoj da go pozeme i ja ostavija taka da ceka i da vlezese vo nego mislam deka i majka mi ce otidese so se riba vo voda.E sea za goleminata ne mozam da ja procenam posto prv pat gledam tolkav lepotan.

Последна промена од 1 на miki.dj, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 5:14 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Jул 11, 2011 3:14 am
МислењаCOLON105
ЛокацијаCOLONVeles
Mojava slucka pred nekoj den bese ni da se smees ni da places.Odime na Vardar so drugarmi dodeka pecavme edno vreme mu vikam odi brgu po kepceto i samo nacrpi go bojnikot a samo sto ne go iznesov na suvo, edno vreme se vrtam go gledam on zatrcan so kepceto taman da zastane se sprepnuva i so se kepce u voda vrz ribata.Od seto toa samo balzata mi ostana i adrenalinot :geek:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 41 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY