Pomina uste edna rabotna nedela,pomina uste eden naporen mesec ispolnet so 12h rabota.Vreme bese za relaksacija i opustanje na voda AMA KOJA????
Vo cel ovoj haos sto vladee momentalno so koncesiite ne e lesno da se odberi mesto kade sto ke lovis raat,plus MREST E treba da se ostavi ribata da si ja zavrsi svojata rabota
Po dolgo razmisluvanje se odluciv da odam ERGELA voda koja ima koncesija i vo koja mozat da se lovat dva vidovi na riba koi momentalno ne se vo mrest KARAS I STUKA.
Denes bese neraboten den ama kako za kogo,mnogu od kolegite ribari bea na rabota pa vo kraen slucaj bev resen da odam sam da se izluftiram.
I togas se sluci najneocekuvaniot presvrt uspeav da go kandisam brat mi da dojdi so mene posle DVE GODISEN POST OD RIBA
Go doterav kako sto e redot so maica STOP ZA RIBOKRADCI so logoto na RIBAR 2011 go kaciv vo kola i zaminavme.Ezeroto ne preceka mirno tivko okolinata razzeleneta od dozdovite sonce peci duri dremka da te fati
Ama nie ne sme dojdeni za spienje nie sme doldeni za RIBOLOV
Nakrmivme kako sto e redot se namestivme i LET THE GAMES BEGIN
Igrite se otvorija so karas 300gr pa po nego sledese serija od takvi parcinja kako na filmska lenta.Site pogolemi parcinja izleguvaa na pcenica dodeka na crvce izleguvase positen karas ama ako i toj si najde svoja namena zavrsi kako keder za zablata
Eve go dzedajot na rabotna pozicija non stop rabotese kako crnec i pagaa komentari od tipot plivanjeto ne se zaborava a ne pak ribolovot
Se nadevam deka bolesta mu e povtorno aktivirana i deka pocesto ke bide na voda
Denot zavrsi bez ulov na stuka.Obrnete vnimanie na slikata so karasite dolu desno ke vidite karas raskrvaren od zablata na kraj zavrsi na jadica.Karasot e otprilika 200-250gr a zablata go napadnala za drugiot pat druga taktika treba pogolem karas za keder zablata ovde e GOLEMA ne se lazi so smoki.
I za kraj da kazam deka uspeav da go skrsam vrvot na 6kata pa avtorot na reportazata zaboraj da se slika
Ako i toa ne uspea da mi go rasipi denot najvazno e deka brat mi napravi COME BACK