Eve kako jas gi pravam boilite.Sostojkite gi mesam vo najlonska kesa.Podvrzana i naduena kako babule
I ubavo tresenje nekoja minuta.Tecnostite gi mesam predvreme,ubavo da se spojat .Ako stavam nekoe ulje go mesam posebno samo so zolcki koji gi izdvojuvam od kolicinata koja sum ja odredil i gi ostavam podogo vreme da stoi taka,da ima vreme da emulgira . .. .testoto go pravam na race vo pogolem komoten sad ,zavisno od kolicinata.Go mesam podolgo vreme.ubavo da se ispomesaat site sostojki.Koga mislam deka e gotovo,go stavam vo najlonska kesa ,ja podvrzuvam i go ostavam da odstoi barem nekoj saat.nekogas i preku nojc. kako pravam kolbasi se gleda na slikite koi nekoj ce gi prefrli ovde
Veruvajte brzo odi ako ste uhodani .da ne recam isto kako so pistol i roler,zemajci go komplet seto vreme potrebna.polnenje pistoli,pa kobasici pa rolanje,pa cistenje pistol.roller ...se e navika ..
Golem del od boilite ostavam po forma onakvi kako sto izleguvaat koga go isecam kolbasot.Poubavo lezat vo voda .posebno na reka ,Boja najcesto koristam od kupeckite .onie kesicki za prehrana .. TAKVA e ovaa zelenata
Ako koristite ribini brasna ,malku e potesko da dobite nekoja boja.Dvata prvi miksa se takvi zatoa ne se ni trudev da stavam bilo kakva boja.E ovaj posledniov nema LT brasna i moze boja.carevka si melam sam,presna,kakov misris ima nemate pretstava sporedeno so ona krupno melena sto se kupuva
lejca,konop,kikiriki,rz,mnogu sostojki koji mi trebaat go melam sam,poubavi se i gi spremam kako mene mi pasuvaat,pogrubo ili pofino meleni ...Krapska hemija ne koristam nikogas,nemam potreba .
I da , site ovie tri dozi sto gi spremav se so po 6 jajca na kilo miks
Zaboraviv,ova ...del od boilite varam podolgo vreme del pokratko.Koj koga gi frlam za prihrana zavisi od situacijata na voda .Za lovni ponekogas pravam posebno , od samo dve sostojki i gi dipuvam kako mi odgovara posle varenjeto .. dodeka se seuste topli ,a nekoji i vo tecen domasen dip ...
PS. zajko ne pratis ubavo.Filip stavi slika od lanskite roze boja