Povtorno na Saem vo Nis, poveke lici na vasar no toa ni se prilikite. Sepak, dobro e sto go ima i na edno mesto mozat da se najdat raboti koj kaj nas gi NEMA.
Otvaranjeto bese okolu 12,00 i vaka izgleda saemot
Mozam da kazam deka ima za sekogo po nesto, i za krapdzii, i za musicari i za varalicari no nekako mi izgledase deka ima najmnogu za ribolovci so tapa ( ima poprilicno standovi i za lov ).
Jas so prijatelite bevme otideni po nekoe voblerce, cikada i da vidime sto ima novo.
Gaga Vobleri redovno gi izlozuva svojte racni raboti koj gi pravi od balsa ( remek dela ) no i negovite komercijalni vobleri.
2 Pike i Kill-er racno raboteni vobleri od dvajca prijateli od eden drug riboloven forum.
Kaj Ritam + mozese da se najde dobar izbor na vobleri od Rapala no i nekolku drugi americki proizvoditeli, no i Goldy i Alex.
KZV Vobleri praveni od lipa
LAV MD za prvpat izlozuva na saemov i bese prisuten so negovata linija na metalni mamci ( Spineri, blinkeri, cikadi ... ) no i ja donese za prvpat programata na spin trski od amerikanskata firma St. Croix ( tuka Kompir ke ostanese 2 saata ).
Sepak najgolem stand imase Capriolo koj gi zastapuva Shimano i bese prisuten so golema paleta na trski i masinki. Iamse za sekaov vid na ribolov i od najeftinite do najskapite modeli
Imase i proizvodi od Rapala i kvalitetni pletenici
Malku musicarenje VANIA i Fairy River
Kaj Ranko - Travar imase kvalitetna obleka za spin i musicarenje
Mozese da se najdat Owner trokraki po cena od 5 Evra za paketce, glavinjarite na Drasko po 3 evra parce, odlicnata nova pletenica od Daiwa Shinobi po cena od 18 evra, tapi na kupista ( no ne na Gica - tapite ), Brzotrz nemase uste stignato ( ke mora nekoj da mi kupi sto ke odi vikendov ), skoro celata kolekcija na Sportex trski ( novoto proizvodstvo ), eden kup 5 ,6 i 7 m. trski a lov so tapa, mnogu primami za krap razni sistemi, voblerite na Antax, kaj Bistro se naogaa i Swimbaiti na Spro i Sebile vobleri, stariot niski majstor za vobleri Yo-Gi bese isto taka prisuten i ...........