После двомесечен пост,конечно ми дозволија условите да го прекинам. Со син ми отидовме на Råån , река за која имам малку пишувано и ставено некое видео на форумов. Цел ми беше морска пастрмка. Отидовме околу 13:30 kako би можел малку да повежбам зафрлање со син ми а крвечереината да си ја посветан себеси . На мое големо изненадување не сретнавме ни еден рибар, предходниот ден реката беше преплавена со луѓе. Вероватно денешните ниски температури +1 , ги задржаа дома.
Резултатот од денешниот ден беше 4 удари кој завршија со моментални откачувања и 1 извадена пастрмка од 56 см која беше вратена. Ретко се случува да откачи на стример а поготово 4 пати, да скине може али волку откачувања на стример немам доживеано. Мислам дека причината е ладната вода која ја прави рибата спора, со самото тоа агресивнаста не е на вискоко ниво што значи дека ја зима мушицата млитаво. Како и да е, еве неколку слики од денот и 1 видео. За жал,немам слика од рибата затоа што батериите се потрошија, но се гледа на видеото.
Никита вежба Roll cast
Дојдов и ја на ред
Не е фатена целата борба, малиот тркна до кола и бам удар. Успеа несто да сними, на крајот од видеото батеријата рикна
56 см Пастрмка
одколку што спасиле сите рибочуварски служби, здруженија и инспектори од ДИЗ заедно
ајде атанасовски со аирлија ја почна риболовната сезона браво за малиот се гледа дека
веке си му ја пренел чивијата
ајде ке чекаме и други репортажи од тебе и малиот само нареден пат полни батерии и на апаратот
поздрав
_________________ -------- КоЈ ФаТи ><> ФатЕ - КоЈ Не ФаТЕ <>< Ке ФаТИ ---------
---------Piscator non solum piscatur------------
Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2
Кој е Присутен
Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 21 and 0 гости
Вие Не може да поставите нова тема на овој форум Вие Не може одговорите на теми на овој форум Вие Не може да промените мислења на овој форум Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум