prvo i osnovno krapot go bara toa sto si go hranel,,znaci dipot treba pred site da ti bide toj,,,,no sto e problemot,,nikoas na diva voda ne se pravi samo edna strategija na start,,pr frlas 4 trski i gi dipivas mamcite na site,,toa e edno,,drugo,,,sekoj dip ne e ist i dodeka ne go znaes dipot kako raboti,,frlaj na toj dip samo 1 trska,,zavisnost kako gi dipuvas mamcite,,odma ,,podologo,odredena kolicina boili za mamec dipuvabi i klasicna boila sto hranis,,ova se 4 razlicni faktori koj na start treba da gi pocnes a fakas na edna ista rabota..na divi vodi poslabo pomagaat dipovite,,ama samo na start,,neznaci deka nema da ti jade moze pokasno dodeka olabavi,,stalno prvite 12 saati sew klucni vo ribolovot,,dotuka ako ja napravis strategijata natamu e lesno,,,a sto se odnesauva drugi dipovi i exsperimentiranje ,jas bi te sovetuval pravi se posle 12 saata ako riba slabo dobivas,,startot neka ti bide istrazuvanje na toa sto haranis,,znaci lovna obicna boila,,1 trska dipovana samo na vrv druga trska,,ostoeni boili u dip treta trska na sto ke dobies riba menjavaj na toa,,jas znam prva koja ke ja zeme,,