eve najdov nekoja slika so sum slikal pak jas.
dogovor bese da se odi na reka treska i da se lovi popadinka i skobal i stigavme rano sabajle
dojde drugarceto od brod i vika eve vi nosam edn zagrozen so mene komsija mu bil .i ajde kaj BORO vo kafanceto ajde kafence ajde rakiice i muabet tantara pantara BORO VIKA REKATA CISTA I MALA popadinka ima samo na vliv i na ezero.znaci ni se rasture planot nie lesna sprema samo bolonjez samo osven BORO-BUGARINOT.toj vo fitrolata da ti nosel nekoja dubinka i sistemi za krap.
i pieme kafeto ciceto-KOMSIJATA NA DRUGAROT na prekar VENTILJOT vika ajde jas ke ve nosam
na edno mesto ima krap ke probame-a ovaj kafandzijata pa veli ne be nema nikoj fateno krap dve nedeli ovde -i sedis na sredina . i nabrzina dogovor ODIME -ODIDIME
se pribravme i ajde kaj e mestototo ovde bese onde bese cekaj vamu cekaj tamu i VENTILJOT
vika eve tuka e
ajde nie koj ova koj ona slegofme na ezero koj prihrana pravi koj ova koj ona
a bugarinot mesti to dubinkite ja frle ednata i ja mesti drugata
uste da stavi cukot i zvukot na spulnata veli (fati se za rabota)
a GORCETO odma e tuka za sovet i da ne se zaebi rabotata
a jas izigravam MILTON MANAKI
I GORCETO -go SPAKOVA
staroto crpalce koe kako stafeta se predava i e spomen od STARIOT-tatkomi
si ja brka rabotata i da znaj da zbora i so se ima SPAKOVANO
EVEGO KRAPOT kaj bugarinot BORO-od GABROVO (4,800) a dolu vo plavata ventijaga i farmerkitee majstorot VENTILJOT KOJ ODMA POSLE IZVADI DVA KRAPA
a kolbasite i pivoto ostanaja za vo kafanceto kaj boroce pa imase i za so da se prai muabet
golem pozdrav do nego ako ne bese toj nemase da ima i vakva reportaza