za jadica najjubavo e da se koristi podebela jadica, da ne e tenka zichana, i so toa dzigerot ke stoi podolgo i poubavo ke mozeme da go namestime.najjubavo e krapska jadica.za na dlabinsko najjubav sistem e prvo olovoto da dojde pa nad nego edna ili poveke jadici.ima i eden sistem koj retko go koristat kaj nas a ima uspeshen efekt. se koristi na mesta kaj shto go poznavame dnoto i nema zakachki.od koga ke najdeme chist teren i ako ima klen ke imame i odlichen ulov.sistemot se izrabotuva na sledniov nachin...
vrzuvame najdole na glavniot konec edna jadica i nad neja na 30cm rastojanije od jadica do jadica stavame ushte 4 jadici.znachi 5 jadici ni trebaat.4 se za lovenje a prvata koja e na pochetokot od konecot ja koristime za da ja montirame krmata.namesto hranilica vo ovaa situacija za dziger e poubavo da koristime hulahopka.secheme edno malo parche od hulahopka i go polnime so dziger od 50do100gr. i go obesuvame na prvata jadica i so toa dobivame i krma i olovo.na jadicite najjubavo e da se kombinira na edna dziger pa crn crv pa pak dziger i pak crn crv.konec 25-30 a jadicite gi vrzuvame na konec broj 20.jadicite da visat od glavniot konec po 15cm. trska do 4m so akcija 70-150
vo sluchaj da ni se zakachi hranilicata dole odma secheme novo parche od hulahopkata, ja polnime i pravime hranilica, ja zakachuvame na jadica, i frlame poftorno
probajte
bistro!