Имав 10 бојника друже
не е без ич,ама се восихутував на мајсторите спроти мене,кои тој ден (зборувам за на Аце групата) имаа можеби по 25 риби на човек
Си ги мелеа-на кусо кажано.Сепак искусни ,ја познаваат водата,мајстори нема што.Мал недостаток кај нас беше плиткоста на реката од наша страна,и за да факам бојник,јас мавав понатака од средина на реката,кај нив,кога тие веќе возеа и имаше простор и јас да возам по нив
Освен што требаше да внимавам да не заплеткам некој од другиот брег,не сакав и да делувам нападно
,а и не се кочи тапата толку лесно,кога се мава далеку. На нашата страна се извадија далеку помалку риби отколку на другата.Ама тоа е мајсторство-нивното,кое бара постојаност, одење,да ја имаш прочитано реката и да знаеш каде е рибата.А тоа луѓето и тоа како го знаат и капа им слегнувам.И јас имав еден страшен удар на мрена,ама не било пишано
овој пат.
Криво ми е што имало и други од форумот,а не успеавме да се запознаеме,ама јас немаше како да се префрлам на друга страна-немав неопрен
Јас лично сум задоволен и со нерпение чекам пак да одам таму
Уште еднаш поздрав до мајстор Аце,другар му и стариот чика
на кочење на ова, на она, тешка ми беше трската и се откажав, отидов на друг вир