FILIP jas celo vreme zboram za takmicarski ribolov a ne za sloboden ribolov kako sto velis ti,plasicata segde se boduva na site natprevari na sekakvo nivo i tuka gresis koga velis deka ne e taka.mislis deka i mali deca mozat da lovat plasica i tuka gresis zatoa sto da lovis plasica e majstorija a ne zaebancija bidejki samiot znam od iskustvo kako treba tie tri casa natprevar da gi izrabotis za da imas uspeh.neznam dali si ti takmicar a ako nesi poveli da vidis i da se uveris dali lovenjeto plaska e lesna rabota, a ako si takmicar sigurno nemase da go napisis ona sto go napisa .
Ne me razbra izgleda najdobro.Kazav deka vo SRBIJA ne se boduva plaskata,i toa e taka napraveno za da se napreduva vo tehnikite za lov na krupna riba,i kazav deka toa im donese rezultati na svetski plan,i tie dodeka lovea plaska bea samo ucesnici koi odea na svetski evropski kolku da se kaze deka bile,slicno e kaj nas sega.Jas ne sum takmicar ali iimam ogromna ljubov prema toj nacin na ribolov ,za kupot na 11 noemvri bev i jas tamu ali malku zakasniv stignav okolu 15cas vie vece si zaminuvavte,a vremeto bese tolku loso sto i ne mi cudno sto ste pobedile so plaska.....ali dzabe vi prvo mesto stom ste go osvoile vo otsustvo na MAK DAM....ne vi vredi