Keltan izvini ali mora da ti kazam deka si drugar "krivo nasaden".Ako nekoj kaze deka e crno ti ke vikas belo ili obratno.Ednas go falis gazdata na tikvesko,svetec go napravis,a potoa se zalis kako so ziva maka si dosol do godisna dozvola.I toa se odi po potreba kako duva veterot i kade toa dozvola e 600den ili i da e ke moras i clenarina da im platis i pak cenata odi do 1200den i taka ke platam vo pcinja 1800,vo veles 1600 vo gevgelija 1200 den primer i ti ke solis pamet dozvolite se evtini
Saso parite samo od eden tender za bilo koj revir reka,ezero ke gi pokrie site troskovi za cela drzava,i te molam ne im davaj podrska na onie koi sekoja godina ja pokacuvaat dozvolata kako kaza Vasil K. pak ke ripa cenat za 2012
Ne sum jas krivo nasaden nego vadis od kontekst moi postovi.ACo napravi red,barem vo onaj del koj mene me zasega vo ribolovot tamy.A deka e zaebancija da izvadis dozvola e,eve ce ti napisam zosto.Pred dve godini li bese ,imav gostin od Skopje za na uliv.prolet,ni jas nemav dozvola izvadeno seuste.Trgnavme so kola ,znaci so camec od brana natamu do uliv.Ja iskrsivme kolata dodeka go najdovme kade e.baska mobilen sto pati pa mi objasnuva ovde onde svrti ...toa mislev e zaebancija za mene.Stasavme na uliv po nojc go ebavme denot vo nervozi...A i onaj normalniot nacin,predvreme..preku uplatnica isto dengubenje i pak moras da go baras nego da ja podignes dozvolata...A sega ti vidi koj pisuva te CRNO te BELO i koj krivonasadeno gi cita moite postovi..JAs ce platam i povejce ako treba i od 6000 republicka,ne sto sum poln pari nego od cist RAZUM i stedenje nervi..tri dena nervozen ribolov (plus ni riba ne jadese
) zosto ? za moj pari da se nerviram..Ne fala.Moe moto e plati-klati i uzivaj....
I sto mi sporeduvas kako e Srbija ,Bugarija ? Sto me boli glava za niv mene i tebe i sekoj? Znaes li kako e Slovenija? Kako e Austrija? Pa vo Austrija 90 % nasi ribari ne bi go polozile ispitot