Mnogu interesna tema,tuka i tamo se organizira po nekoe turnirce koe se narekuva profesionalno natprevaruvanje,ali daleku se toa od ntprevaruvanje,takmicenje.Zatoa sme i tolku daleku od svetskite natprevari,za plasmanot ne ni zboram zatoa sto ne sme ni rangirani.Site turniri ili natprevari se organiziraat na amatersko nivo.Vo svetot ima vovedeni normativi za oprema koja treba da ja poseduva eden natprevaruvac.Od ona sto go imam gledano ima i nekolku sportisti koi se trudat da bide se kako treba ali drugoto e smeska ziva.Site onie tehniki okolu prihranuvanjeto za poveceto od nasite sportisti se naucna fantazija.Eden od podobrite sto sum gi gledal na natprevar e i clen na forumot Vase Makdam,sigurno ima toj sto da podeli ako zeme ucestvo na ovaa tema
vase od mak -dam mi go spomnuvas za primer sega ke ti kazam nesto :namerno izbegnuva duel so mene ,mi gi odbiva nekolku ponudi da vidime koj e podobar, a ako prifati duel nie bitolcani velime KE JADI POPARA SUVA SAMO LEB I SEKER AMA MLEKO NEMA DA DOBIJE ...
SE SALAM vase mi e mnogu dobar drugar i dobar takmicar ama somene nemozi!