So postavuvanje na normata od 140 m. se sakase da se potencira vaznosta na delecinskoto zafrlanje.
Zatoa i se insistirase na taa norma.
Trebase natprevaruvacite da sfatat deka dalecinata e uslov za odenje na svetsko no i da sfatat deka treba da vezbaat frlanje daleku.
Del ja sfatija porakata, no site, verojatno, ja sfativme posle ova svetsko.
So zigot e slicno, mozebi nema da raboti na sekoja pozicija no ke raboti na nekoj i toj sto ke znae kako da go raboti ke ima rezultat. Zigot mora da se nauci i znae ako sakame plasman vo sredina na tabelata. Iako mene licno toa ne mi lici na ,, ribolov na krap so jadica na dno ,,....
Tretata po mene ( iako nekoj ke napise deka krap ne sum videl so oci / jas ke kazam deka koga sum gi lovel polovinata od forumov bil uste vo peleni / no sepak poslednive 20 godini ne sum go lovel ) mnogu bitna rabota e markiranjeto koja golem del od natprevaruvacite ja zapostavuvaat.
Tuka, Keltane e najgolemata razlika pomegi ,, diva ,, voda i ,, pitoma ,, voda.
Markiranjeto mora da se napravi mnogu profesionalno i korektno.
Nauceni sme da se lovi po vodi koj odredeni natprevaruvaci gi znaat napamet, duri i na vodite vo sosedstvoto tocno se znae konfiguracijata na terenot pod voda ili pak ima verodostojni informacii kade najcesto se vrti ribata. E na svetsko toa go nema.
Kolku od nasite natprevaruvaci znaat dobro da izmarkiraat - toa neznam.
Tuka se razbira e i golemata prednost na reprezentaciite koj bile na ovie vodi kade se odrzuva svetskoto ( nekoj po poveke pati i so brojna delegacija )...
I cetrtata e spremnosta na natprevaruvacite da izdrzat turbo ribolov tri dena. Fisicka i psihicka. Bodybilding i da ne se padne ako se nema riba tuku da se raboti do poslednata sekunda od natprevarot.
Za ovie raboti treba da diskutirame tuka a ne da se pisuvaat postovi izvadeni od rakav ili baraat zabeleski kaj natprevaruvacite.
Pa ne si kazal toa ............. krapcijo
a i pravoto na patent pominuva posle 20 godini
Markiranjeto e
SE vo krapskiot ribolov . Dalecinata na koja ce lovis ti diktira konfiguracijata-vrstata na dnoto .Dzabe ti svileni mamci ako gi pustis vo 50 santimi tinja .Dzabe mozes da zafrlas i preku 180 metri ako imas nekoe ubavo podvodno plato na 70 metri a ti ne go znaes deka e tuka ....Dzabe ako ..............ma se e dzabe ako ne izmarkiras ................ama TOCNO . Ne bi me cudelo da procitam deka nekoi ekipi sto odat na svetsko pravat detalna mapa na dnoto so sonar na celo ezero
..................