Сето ова и ти Даниел и ти Филип и ти Крки и ти Јане е ОК. Со еден збор, но не ми се допаѓа. Особено Даниел и Крки (ретко употребувам имиња, но) мислам дека треба да престанете да им се правдате на Форумов. Искреноста е во извештајот (да го крстам така) искреното соочување не со поразот (не станува збор за тоа), но можевте да се обидете, искрено да споделите за искуството таму директно на стаза. Од тоа се учи. Одговор на прашањата кога каде ловевме, кој колку ранеше, кој одлучуваше, и најбитно од се одговор на прашањето зошто сето (пак кажувам, ирелевантно е пораз или добар резултат) тоа така се случи. Секој од наведените учесници да сподели без страв од ругања и фрлање дрва и камења од некои анатеми овде, да ни ја раскаже приказната за Франција. Не само како Сергеј со прилог и точки (и тој е вклучен во сето ова) со примери што се случувало на стаза, туку пред се анализа на реалниот настап на нашата репрезентација, причини и последици во однос на резултатот. Оставете за понатаму, токму ваква АНАЛИЗА да покаже во кој правец треба да се оди. Како да постои некоја тајна за овој настап? Тоа ли е договорот со натпреварувачите. Да молчат?
И на крај, во оваа тема, срамотно е ова откажување од понатамошните натпреварувања, заради пишувањата и коментарите на членови на овој Форум. Мислам дека дебело грешите и влегувате во водите на виновни, кривци и причинители за лоши резултати. Никој не може да ме убеди дека не сте САКАЛЕ да постигнете што подобар резултат. Зошто тоа не се случило, треба да го споделиме (И ОВОЈ ФОРУМ ТРЕБА ДА БИДЕ ЕДЕН ВИД РАБОТИЛНИЦА, а не оштрење заби и лечење фрустрации. Од тоа немаме никој фајде).
Со најдобри намери очекувам да ги повлечете повлекувањата од понатамошни натпреварувања во лига и на СП, не заради Вас, туку заради сите нас и овој спорт. Таман работа, после секој неуспех, на било кои натпреварувања, во сите спортови, да ги загубевме великаните на македонскиот спорт, замислете ЗАРАДИ ДОМАШНИ КРИТИКИ. Во нашиов случај, нека ми простат како рамноправни членови на овој форум и не најповиканите за анализи и критики. Секој има право на мислење, но не со цел да се истакнеме со умност по секоја цена и да стекнеме "слава" со критики и само критики.
Искрено, ми се допадна предлогот на Келтан за избор на Репрезентација. Тоа е конкретно (иако е илузорно) ама е барем обид за нешто ново и со цел подобра селекцеја. Сето негово останато е мерење ......
Нема повлекување, има само докажување.
Даниеле, ако си сигурен дека пак ќе тепате, поработете на zig-rig, далеку и сл. Тоа, по мене, себе си го должите, на никој друг. И цепајте у лига и тепајте. Можеби Унгарија ќе биде пресвртница? Се е релативно.
Dule
Sergej dade obrazlozenie,i toa opsirno za zbidnuvanjata na ovoj svetski sampionat.Kako sto rece i Krki,sekoe drugo objasnuvanje bi bilo samo povtoruvanje.Dali bese do hranata,dali bese do pozicijata,dali bese do nas takmicarite,seto ova e diskutabilno i relevantno.
Si bil na vakvi nastani i dobro znaes deka slabiot rezultat e najtezok pred se za nas takmicarite,a potoa i za site ostanati.Seuste sum vo dilema i razmisluvanje vo delot na toa :kade zgresivme,zosto ne uspeavme da fatime barem uste edna riba,zosto ne ni ja zemase bojlata i.t.n. Rabotev 72 casa bez prestan,oko ne zatvoriv za sto ke potvrdi i Sergej koj bese isto taka 72 casa so nas vo box,slusav se sto mi bese kazano od strana na selektorot,probav da improviziram i nesto po moe...no nikako ne uspeavme da dobieme barem uste edna riba.Seuste ne sum svesen zosto i kako.
Koga sme kaj zigot...imavme 7 udari na zig i toa nadvor od hrana,no nitu edno zakacavunje.I na ovaa tema seuste razmisluvam..kade gresime.
Zigot mora da se vezba,toa i go pravam veke 2 vikenda na sloboden ribolov,no pak ke recam...ne za da se dokazam vo liga,tuku licno za mene.Moram da svatam i naucam,ama toa go pravam na voda,a ne na kompjuter kako mnogumina ovde koi 1 mesec ne prestanaa da plukaat po nas.
Koga sme kaj moeto otkazuvanje od liga natprevarite,nitu e poradi finansii,nitu poradi forum,nitu poradi nemanje vreme nitu poradi keltan i spaiva
...mislam deka e vreme da otstapime mesto na pomladite i da vidime ima li nadez i zelba za povisoko ostvaruvanje kaj niv.
Kako sto kaza i Tafta...site nie sme amateri i rekreativci vo ovoj sport,koga ke se posvetime site 100% profesionalno kon krapski ribolov...togas treba da ocekuvame rezultat i siguren sum deka ke go imame..Vo vakvi okolnosti...sredinata na tabelata e pozija so koja treba da bideme zadovolni.
pozdrav