Se iznacitav postovi mnogu. Se i sesto se napisa, ama prema moe e kolku da se napise nesto i tolku.
Prvo treba da si go razbereme nasiot tabiet i mentalitet, pa da videme deka ne samo za vakvi nekoi megunarodni natprevari vo ribolov, tuku i za bilo koj nastan kaj nas ili vo megjunaroden plan, nie nastapuvame amaterski ili so nekoja inprovizacija. Toa go pravime i vo nasite zivoti, sekojdnevno i za najmalite sitnici vo nasiot zivot, pa posle se kaeme deka ne trebalo taka da napravime ili da postapime vo zavisnost od situacijata. Seto toa se gleda i od samiot vrv na nasata drzava, kade nemozat da se dogovorat vo interes na graganite i drzavata zaradi tabietot na site tie.
I za najmalata rabota sto treba da ja zavrsime denes, netreba da ja pravime improvizirano ili pausalno,
tuku treba da se razmisluva realno i vo ramkite na nasite moznosti, pa da se najde nekoe optimalno resenie.
Mora da ima kaj site nas nekoja vrsta na profesolionalizam, za da ima nekoj napredok, ne samo vo krapskiot ribolov, tuku i vo nasite licni zivoti. Koga svesno i sovesno ke si ja vrsime , site nie nasata rabota, mora da ima uspeh i vo licniot zivot pa i vo site drugi predizvici od nasiot zivot.
Selektorot, kapitenot treba da bidat izbrani prvi. Tie treba da baraat informacii za vodata na koja se lovi ( forumi, youtube,prijateli, poznanici, lokalni vodici itn). Koja hrana, kakva boila, kakvi predvezi, kakvi jadici itn....
Liga mora da ima , ama treba site koi ucestvuvaat vo taa liga da se spremni na zadacite koj ke mu gi postavi selektorot ili kapitenot da mozat da gi izvrsat. Toa znaci zafrluvanje na so podaleku, hranenje, disciplina i oprema.
Vo logistika treba zad sekoja ekipa da ima barem po eden covek koj treba da dava informacii na ekipata ili kapitenot za slucuvanjata kaj drugite ekipi.Toa e naj znacajno.
Na Balkansko, so Risteto napravivme edna strategija i se pridrzuvavme kon taa i zatoa imavme rezultati. I naucivme mnogu raboti koi ke ni trebaat vo idnite kupovi ili natrevari.
I za kraj treba rabota i samo rabota vo sekoe slobodno vreme.
Taktikata ke ja kazi kapitenot na svetskoto.
|