Sergej utre ke ti pisam sto fali kaj nas barem od moj gledan agol.. Poveketo me znaat i do detal ke vi prenesam sve os ova prvenstvo... Pisuvam od tefon loj mi e puknat ekrnanot i pola bukvi mi gi nema zatoa se izvinuvam na pecatnite greski..
Sergej vo nasiot sportski ribolov fali pravilen lider ili kapiten kako sakas narecigo.....
Pocnuvajki od izbor pred da se odrzi ligata i da bide prisuten na site tri kola....Da si odbere pomosnik i delegat koj potpolno ke se usoglasuvaat so nego..
Da se odberat duata ili pak prvite tri ekipi i rezervata koj on ja bira...
Da se raboti zaedno so niv barem ednas nedelno na trening i razvivanje na strategija za svetskoto kaj ke se odrzuva....
Da ne dozvoli nikoj da mu se mesa vo rabotata....
Da crpi informacii za vodata i mamcite so koj treba da se nastapi....
E takov do sega ne e pojaven ili pak ima ama nejke da se nafati ako se kikse cel tovar da go ponese na sebe...
I uste nesto za sve ova treba da si dovolno sloboden vo koj site nie sto takmicime ili ne sme zavateni so rabota od kaj go nosime lebot doma....
Seto ova plus:
1. Poveke natprevari i doma a pogotovo i na megjunarodna scena! Veruvajte debelo ima sto da se nauci ! Nie koga gi pravevme prvite cekori nemashe ovde od kogo da ucime, lugeto cekaa od nas nie niv da gi ucime, odevme vo Srbija, Hrvatska, Madjarska, Romanija i tn. Jas sekoja godina odam na po eden megjunaroden natprevar i seuste ucam. Sekogas ima sto da se nauci !
2. Samostojno nadgraduvanje preku treninzi i izleguvanje na voda ! Sedenje pred kompjuter e korisno vo pogled na sobiranje na informacii no koga se vo prasanje odredeni tehniki kako zafrluvanjeto i prihranuvanjeto na golemi dalecini kompjuterot ne pomaga! Pomaga samo TRENING. Ako vi kazam deka vo 1999 godina vo Veles na stadion vo Januari na sneg vezbav frlanje, ke mi se smeete sigurno? Luge sto me gledaa me mislea deka sum otiden, trgnat ?! Sam imam trenirano na ezero ne znam kolku pati ! Ke si postavite zadadena dalecina i ke vezbate. Koga ke ja dostignete vo nekolku zafrluvanja istata dalecina po red, odite 5 metra podalku i se taka dodeka ne stignete do nekoj si svoj limit koj sekoj go ima, vo zavisnost od snagata, konstitucijata i tehnikata koja ja upotrebuvate!
3. Dobra organizacija na natprevari, regularna liga profesinalno odrabotena i osmislena vo zavisnost od Vodata na koja ke se odrzi slednoto svetsko prvenstvo, razmena na informacii i zaboravanje na suetata bar dodeka ste na svetsko! Krapskiote ribolovci se suetni pod Default, ne samo kaj nas, sekade na balkanov i posiroko, no koga se natprevaruvaat za reprezentacija i gi branat boite na sopstvenata zemja site se zdruzeni kako eden. Srbite ke se ispotepaat vo liga a koga ke dojdat na natprevar nema prepukuvanja, zamerki, sueta i nesorabotka. Site davaat maksimum za reprezentacijata ! Zatoa i imaat uspeh.
Da ne redam poveke i da ne navleguvam vo finesi, ke spomenam samo uste ova ! Krapskiot ribolov pokraj vreme, zrtvi, bara i dosta finansii. Za zal toa e vistinata. Koj ne e spremen da si go rasiri dzepceto neka ne se zamara so profesinalni rezultati na megjunarodna scena. Za zal kaj nas ima mnogu malku takvi, a i najgolemiot del od niv ne se zamaraat so natprevaruvackiot del. I se da vi plati Federacija toa e samo za svtskoto prvenstvo. Sto e so ostaniot del od sekoja sezona? Toni i toni boili imam isfrleno po ezerata vo Makeodnija, Srboija, Hrvatska, Madjarska, Romanija, Bugarija i kade uste ne. E sega ednoto e prvrzano so drugoto no se zavisi i od vremeto. Jas imav sreka odreden period od zivotot da rabotam i ponesto zarabotuvam od krapskiot ribolov preku objavuvanje na tekstovi, prodazba na mamci, da rabotam kako prezenter po saemi za riboovna oprema, da lovam za odredeni predstavnista na firmi od Srbija koj me snabduvaa so hrana i oprema kako i da davam uslugi za trening skola za pocetnici. Se sto dobivav vlozuvav vo krapskiot ribolov nazad i vo sopstvenoto nadgraduvanje kako krpaski ribolovec, prosledeno so mnogu otkazuvanja vo sekoj pogled i eden ton potroseno vreme. Ne sakam i nemam namera nikogo da razocaruvam, no patot do uspehot ne e lesen i koj ne e spremen na seto ova podobro neka si ostane vo ramkite na edno Prekrasno Hobi sto site ne ispolnuva.