Не сме се разбрале. Се прашувам само, кои се тие големи тајни и знаења кои ние ги имаме, а кои би ни донеле подобар пласман.
Од се напишано и прочитано еден е заклучокот.
Не можеме со рекреативен, аматерски степен и приод да бараме професионален настап и резултати. Кај нас е хоби, а кај комшииве спорт. Треба да ги намалиме амбицијата и желбите и реално да согледаме, како што прашуваш, што е тоа што недостасува и е потребно за ПОКОМПЛЕТЕН настап. Резултатот треба да е последица, а не, неможе нам нико ништа, јачи смо од судбине.
Очигледно е дека проблем ни се сондирањето т.е. маркирањето, далечинското ловење и хранење, сигурноста и оптимизмот на тие во боксовите, изборот на мамци и прихрана. Со еден збор, скоро се. Тоа покажуваат и резултатите (ако го тргнеме оној фамозен фактор среќа). Наместо да одиме на размена на знаење и искуство, ние овде дома си ги мериме. Ако кажеш микс или хемија, ќе те распнат. Се прави скоро се за да пласира во состав на Репрезентација и повеќе внимание посветуваме на правила, непотизам, злоупотреба на функции ....
Такви сме си. Јас, јас, јас, па јас. Ти ќе ми кажеш. Јас кога фаќав, ти у пелени беше. Нема почитување на никакви вредности (барем оние кои ги имаме) немаме култура, морал, време и не сме отворени. Наместо да мавтаме на Треска за вежбање далечина само со олово, можеме да избереме ревир каде ќе ловиме и храниме на 130м. Е тоа ни недостасува.
ПС
Она што го направија Англичаните за оваа СП, со тимот и организацијата, се нема случено никогаш до сега. По углед на Хрватска, увидоа дека тоа е потребно и го направија. Секоја чест. И Келтан, тоа влијае и тоа многу.
Ova e decki za mene iskreno i hrabro priznanie . I sekoj treba da trgne od tuka . I uste ova bi dodal i fit da fatam , znam deka vi zdosadiv
Volja , ogromna volja e potrebna i instinkt / najverojatno e nesto sto go imas ili nemas /ama .... pa i inaet na kraj kraeva ...koga moze onaj mozam i jas . . .