Keltan.. Ima nekolku raboti koj ne gi sogleduvas.. Site sme zapnale da gi kritikuvame tie sto bea vo box tamu.. Jas neznam ti kolku si sledel liga i problemite i farsite.. Odbiranjeto na rezervi, namerno vrakanje na riba, i eden kup drugi gluposti. Potoa izvidnicata so informacii itn..
Da se razbereme reprezentacija ne se samo 3te timovi.. Reprezentacija se site tie koj bea tamu..
Za takmicarite nema kriv prav sudenje, ima sraboteno ili ne...
Ubavo sum zapoznat sto se se slucuvalo vo ligata . Ne e ubavo seto toa se razbira .Ama Martin toa nema vrska so nastapot i uspehot na svetsko na tie sto bea tamu , taka li e ? A rezultatite unazad kazuvaat se ,deka koj i da bile tamu ...nada...nisto...kompir ?? Ona sto go znaeme i mozeme apsolutno ne e dovolno za rezultat i toa e FAKT koj nikoj ne moze da go pobie .Jas samo pokusavam da najdam odgovor sto e toa sto vi fali . Sto mislis ti sto vi fali za uspeh , sto e toa sto go imaat hrvatite a go nemate vie ? Bidi iskren , ama iskren.....da napises toa sto ti mislis ......Ajde taka da probame da dojdeme do zaklucok ?
Време поминато на вода.. тренинг.. пракса..
Лигата и тоа како според мене има врска.. неможе да недела дена пред коло се пушти млад крап и да се пецка на 30м.. тоа не одредува кој е кој и што е што.. иако не оспорувам за кој е шампион на МК.. но ни фали тренинг и излегување на вода.. одговорот на зошто се пушта крап пред почеток на коло е многу прост.. ако не се пушти и тој, пола лига ќе е со компири.. значи и да сакаме тренинг, водата која е одбрана е трупец.. затоа што сите зимаат крап и мајка млатат на сите води.. оди земи у Хрватска крап.. око ке ти истера некој.. и единствениот начин да подзаштитиш малку крап е да се пушти што поскоро до почетокот на колото.. сами со свој камен по своја глава се млатиме..
и после шекерац и просечна тежина на рибите од 1.500гр и ловење на 30м..
Јас не се срамам да кажам кај ја утнавме во лига
- 1во коло позицијата (5) која ни се падна беше 2 саати пред почеток направена на сред пат..
- 2ро коло ни се падна добра позиција (4) и бевме 1ви.. секој ќе биде прв на таа позиција во тој период.. го*но да стаеше јадеше.. не беше заебанција ама и не беше којзнае колку тешко..
- 3то коло на (1) позиција.. почнавме да слушаме друѓи а да не мислиме со своја глава..
Јас би сакал да има лига каде минимум дистанца ќе е 60-80-100м за ловење.. а тоа дали го има кај нас незнам..
--
Јас од секогаш сум кажувал дека организацијата (МРФ, Клубовите) финснсискиот дел ке го покријат.. но тоа не значи дека се е розево.. колку пати од тимовите некој отиде на вода годинава после лига?
И извидницата која беше на Каспе.. сега се испоставува дека катастрофални информации им биле дадени.. значи ние од старт се базираме на туѓо дереџе..
Што правиме со 12от пласиран кој го земаа за резерва!!?? зошто не земеа некој кој барем чмае на вода и има успех.. не на вода баруштија него на дива вода.. Велешко, Тиквешко итн..
Ова се ми збори дека има мучки и интереси за шетачи.. за натпреварувачи имаме.. само треба малце да стегенеме гзот и повеќе на вода..
Martin taa informacija odbrale da ja sledat od mnogute koi im bile dadeni,po toa se gleda ustvari kolku znaat za krapot