www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 17, 2024 1:36 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS117118119120121ELLIPSIS228»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 11, 2015 9:54 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
martinMK НапишиCOLON
Keltan НапишиCOLON
martinMK НапишиCOLON
Keltan.. Ima nekolku raboti koj ne gi sogleduvas.. Site sme zapnale da gi kritikuvame tie sto bea vo box tamu.. Jas neznam ti kolku si sledel liga i problemite i farsite.. Odbiranjeto na rezervi, namerno vrakanje na riba, i eden kup drugi gluposti. Potoa izvidnicata so informacii itn..
Da se razbereme reprezentacija ne se samo 3te timovi.. Reprezentacija se site tie koj bea tamu..

Za takmicarite nema kriv prav sudenje, ima sraboteno ili ne...
Ubavo sum zapoznat sto se se slucuvalo vo ligata . Ne e ubavo seto toa se razbira .Ama Martin toa nema vrska so nastapot i uspehot na svetsko na tie sto bea tamu , taka li e ? A rezultatite unazad kazuvaat se ,deka koj i da bile tamu ...nada...nisto...kompir ?? Ona sto go znaeme i mozeme apsolutno ne e dovolno za rezultat i toa e FAKT koj nikoj ne moze da go pobie .Jas samo pokusavam da najdam odgovor sto e toa sto vi fali . Sto mislis ti sto vi fali za uspeh , sto e toa sto go imaat hrvatite a go nemate vie ? Bidi iskren , ama iskren.....da napises toa sto ti mislis ......Ajde taka da probame da dojdeme do zaklucok ?
Време поминато на вода.. тренинг.. пракса..

Лигата и тоа како според мене има врска.. неможе да недела дена пред коло се пушти млад крап и да се пецка на 30м.. тоа не одредува кој е кој и што е што.. иако не оспорувам за кој е шампион на МК.. но ни фали тренинг и излегување на вода.. одговорот на зошто се пушта крап пред почеток на коло е многу прост.. ако не се пушти и тој, пола лига ќе е со компири.. значи и да сакаме тренинг, водата која е одбрана е трупец.. затоа што сите зимаат крап и мајка млатат на сите води.. оди земи у Хрватска крап.. око ке ти истера некој.. и единствениот начин да подзаштитиш малку крап е да се пушти што поскоро до почетокот на колото.. сами со свој камен по своја глава се млатиме..
и после шекерац и просечна тежина на рибите од 1.500гр и ловење на 30м..

Јас не се срамам да кажам кај ја утнавме во лига
- 1во коло позицијата (5) која ни се падна беше 2 саати пред почеток направена на сред пат..
- 2ро коло ни се падна добра позиција (4) и бевме 1ви.. секој ќе биде прв на таа позиција во тој период.. го*но да стаеше јадеше.. не беше заебанција ама и не беше којзнае колку тешко..
- 3то коло на (1) позиција.. почнавме да слушаме друѓи а да не мислиме со своја глава..

Јас би сакал да има лига каде минимум дистанца ќе е 60-80-100м за ловење.. а тоа дали го има кај нас незнам..

--
Јас од секогаш сум кажувал дека организацијата (МРФ, Клубовите) финснсискиот дел ке го покријат.. но тоа не значи дека се е розево.. колку пати од тимовите некој отиде на вода годинава после лига?

И извидницата која беше на Каспе.. сега се испоставува дека катастрофални информации им биле дадени.. значи ние од старт се базираме на туѓо дереџе..

Што правиме со 12от пласиран кој го земаа за резерва!!?? зошто не земеа некој кој барем чмае на вода и има успех.. не на вода баруштија него на дива вода.. Велешко, Тиквешко итн..

Ова се ми збори дека има мучки и интереси за шетачи.. за натпреварувачи имаме.. само треба малце да стегенеме гзот и повеќе на вода..

Martin taa informacija odbrale da ja sledat od mnogute koi im bile dadeni,po toa se gleda ustvari kolku znaat za krapot

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 11, 2015 9:57 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
JaneMK НапишиCOLON
e sega edna mala tajna spodelena od prijateli sto vas nikogas nema da vi ja kazat. :D

Englezite i hrvatite(pokraj boila) fakaa na SOLAR halibut peleta za KRAP koja ne e ista so copensot :D
Ama sto znam jas,toj spanecot sto zborel engleski se znael :D :D

:nono: Sega pak verglas na prazno :D I precesto go pravis toa , Jane . Iznesuvas /izmisluvas/ nekoj podatok ..onaka sto ne moze da se proveri nikade .I jas mozam da napisam deka imam info deka Banaj lovel na morkovi ...i sto ? Ne e ok toa sto go pravis ...ne ti treba takov nacin da si krevas cena ......bez ovie tvoi izleti bi imal eve jas mnogu podobro mislenje za tebe ..ako me razbra :shake_hand:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 11, 2015 9:58 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Jун 18, 2012 10:22 am
МислењаCOLON2221
ЛокацијаCOLONSkopje , Macedonia
Greota e da kazeme deka nemame takov kalibar na natprevaruvaci vo MK , tuka gi navreduvas mnogu natprevaruvaci koi davaat 200 % od sebe za da se priblizat na tie od svetski kalibar natprevaruvaci !

So poveke kola liga sekako ke gi dade najdobrite vo MK , ama bitno e da se ima scaut spion koj veke ke dade informacija za vodata za slednata godina.
Primer za Francija 2016 , ama isto taka potrebno e i taa informacija da e verodostojna ne od baba vangja :)

Keltan НапишиCOLON
g.cuculoski НапишиCOLON
Keltan toa i go kazuvam vo :
Potrebno e nanovo sve da se postavi vo natprevarite tuka vo MK.
Ama da bide toa po nekoi drugi pravila koi ke gi prepiseme od ovie uspesnive zemji.

Samiot sistem ke gi isfrli tie sto ne im e mesto vo reprezentacija !

Vistinata ne e izgovor !!!
Toj sto trenira sekogas e podobar od toj sto ne - trenira ;) ( ova go kazuvam za natprevaruvaci sto znaat sto pravat koga treniraat ;) )
Nisto nanovo ne treba da se postavi .Ligata kolku saka kola i pravila neka ima ce isfrli vo preden plan samo ete da napisam najdobrite koj ucestvuvale nisto drugo a se dokaza deka toa e malku . .... znaci nie izgleda momentalno voopsto nemame kalibar krapcii sposobni da se nosat so svetot . .......

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 11, 2015 10:01 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Солар овие пелети специјално за нив ли ги правел бидејќи нешто ги нема во понудата на фирмата!

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 11, 2015 10:02 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Keltan НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
e sega edna mala tajna spodelena od prijateli sto vas nikogas nema da vi ja kazat. :D

Englezite i hrvatite(pokraj boila) fakaa na SOLAR halibut peleta za KRAP koja ne e ista so copensot :D
Ama sto znam jas,toj spanecot sto zborel engleski se znael :D :D

:nono: Sega pak verglas na prazno :D I precesto go pravis toa , Jane . Iznesuvas /izmisluvas/ nekoj podatok ..onaka sto ne moze da se proveri nikade .I jas mozam da napisam deka imam info deka Banaj lovel na morkovi ...i sto ? Ne e ok toa sto go pravis ...ne ti treba takov nacin da si krevas cena ......bez ovie tvoi izleti bi imal eve jas mnogu podobro mislenje za tebe ..ako me razbra :shake_hand:
namerno e napisano Keltan zosto im gi dadov site informacii na tacna.Ovaa informacija odposle ja dobiv. :lepi:

Vasil Solar odsekogas imal halibut peleti

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 11, 2015 10:03 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Не сме се разбрале. Се прашувам само, кои се тие големи тајни и знаења кои ние ги имаме, а кои би ни донеле подобар пласман. :D
Од се напишано и прочитано еден е заклучокот. Не можеме со рекреативен, аматерски степен и приод да бараме професионален настап и резултати. Кај нас е хоби, а кај комшииве спорт. Треба да ги намалиме амбицијата и желбите и реално да согледаме, како што прашуваш, што е тоа што недостасува и е потребно за ПОКОМПЛЕТЕН настап. Резултатот треба да е последица, а не, неможе нам нико ништа, јачи смо од судбине.
Очигледно е дека проблем ни се сондирањето т.е. маркирањето, далечинското ловење и хранење, сигурноста и оптимизмот на тие во боксовите, изборот на мамци и прихрана. Со еден збор, скоро се. Тоа покажуваат и резултатите (ако го тргнеме оној фамозен фактор среќа). Наместо да одиме на размена на знаење и искуство, ние овде дома си ги мериме. Ако кажеш микс или хемија, ќе те распнат. Се прави скоро се за да пласира во состав на Репрезентација и повеќе внимание посветуваме на правила, непотизам, злоупотреба на функции ....
Такви сме си. Јас, јас, јас, па јас. Ти ќе ми кажеш. Јас кога фаќав, ти у пелени беше. Нема почитување на никакви вредности (барем оние кои ги имаме) немаме култура, морал, време и не сме отворени. Наместо да мавтаме на Треска за вежбање далечина само со олово, можеме да избереме ревир каде ќе ловиме и храниме на 130м. Е тоа ни недостасува.
ПС
Она што го направија Англичаните за оваа СП, со тимот и организацијата, се нема случено никогаш до сега. По углед на Хрватска, увидоа дека тоа е потребно и го направија. Секоја чест. И Келтан, тоа влијае и тоа многу.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 11, 2015 10:04 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Може ли да дадеш линк Јане, ме заинтересира ова

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 11, 2015 10:06 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
[ img ]

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 11, 2015 10:07 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Jун 18, 2012 10:22 am
МислењаCOLON2221
ЛокацијаCOLONSkopje , Macedonia
Marks
:NotWorthy: :NotWorthy: :NotWorthy: :NotWorthy:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 11, 2015 10:07 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
g.cuculoski НапишиCOLON
Greota e da kazeme deka nemame takov kalibar na natprevaruvaci vo MK , tuka gi navreduvas mnogu natprevaruvaci koi davaat 200 % od sebe za da se priblizat na tie od svetski kalibar natprevaruvaci !

So poveke kola liga sekako ke gi dade najdobrite vo MK , ama bitno e da se ima scaut spion koj veke ke dade informacija za vodata za slednata godina.
Primer za Francija 2016 , ama isto taka potrebno e i taa informacija da e verodostojna ne od baba vangja :)
Vidi prijatele moj , ako jas i ti se dogovorime da ti platam 1000 evra da iskopas eden kanal dlabok 50santimetri i dolg 10 metri ..i ti vloziz 1000% od sebe vo kopanjeto a ne iskopas ni 1 metar od kanalot znaes sto ce dobies od mene mesto 1000 evra ?Kloca i sikter be ne te biva za nisto ce ti recam .Bas me zabole koj kolku vlozil ....KOLKU uspeal se meri ..ce svatite li toa vejce ednas ???

Svajcas li deka negovoto 200% e 10 % na nekoj drug :head_bang: ALO makedonijo zemjo bibliska !!

Кон врв

Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS117118119120121ELLIPSIS228»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 26 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum