Ako ima krivicna koja glupost e zdruzenieto so advokat da tuzi??????
Drzavata treba da mu e..m...
Zatoa nikogas ke nema pravda.kraj veke sega se mi e jasno za krivolovot kaj nas.od utre namesto vikanje policija kutek da ubies boga vo nego da ne mu tekne da se priblizi do voda.pa on neka zima advokat i neka dokazuva
Затоа што здружението е концесионер и за време додека е концесионер државата му дава право да владе со рибите и обврска да го штити езерото и да поднесува пријави до суд за вакви случаи. Полицијата во вакви случаи е само поддршка да не се случат некои поголеми инциденти и притисок до сторителите да се легитимираат, зашто дел од нив нејќат да се легитимираат пред обичниот чувар. И не е кривична, туку прекшочна. Ако целата постапка добро не се запази и правно нареди пријавата од страна на концесионерот, чуварот и овластените лица и ако не одиш на суд кога ќе биде постапката, често на суд е фијаско и ваквите поминуваат со некоја полесна казна, или условна. Ова може подобро да го објасни некој од концесионерите, пример Емил
Jas imam OGROMNA pomos za vakvi raboti od Jovan-inspektorot. Covekot znae sto i kako treba da se napise i recisi site slucai pominuvaat na sud. Mnogu vazna rabota e da se pojavat svedocite na sud i da se napise prijavata kako sto treba.
Ako treba koncesionerot da angazira advokat ..... kade ke ni e krajot. Inspektorot treba da ja poznava problematikata i se ke e vo red, plus mora svedocite da stisnat zabi i da se pojavat na sud.
Krivicna ili prekrsocna prijava .... ako se raboti za RIBOLOV SO NEDOZVOLEN PRIBOR e krivicna prijava, a ako se raboti za DVIZENJE POKRAJ VODA SO NEDOZVOLEN PRIBOR e prekrsocna prijava. Za krivicno e mnogu tesko da se dokaze, a i sudot sigurno nema da go stavi vo zatvor, tuku ke go osudi uslovno. Najdobro e prekrsocno, ke plati paricna kazna.