ne e taka,, ni na 70 da fakaat pa tie 5 m nemozes da gi odredis, bez ralzika dali si blisku ili daleku do niv,,aj malku porelano sega, iako ja si go ladam na temive
NAJMALKU E BITNO dali pecale na 100 ili na 150m,, bitno e kako sipecale,,, toa e pred frlanjeto,, na ovaa voda bea 2 raboti vazni iako ne sum pisal do sega i ne sum spomnal,,
1,, dobra boila,,
2,, lovenje sto podalku od komsiite,, zosto
pred natprevarot spekulacii informacii kolku sakas,, daleku,, zigi rigi, corbi , dno itn,, i seto toa se sluci, no koj i kako dojde do rezultat,,
setavme pokraj ezero pred naptrevarot denta, i ja minevme cela staza koja ribata bese odlecena od obala na nekoj si 60m do 90, site skokovi bea tamu,, zosto ja nemase na 10m i sosto ja nemase na 170m e golemo prasanje,,
se rabotese za diva klasicna voda koja i samata riba bese stacionirana podeleku od obala od samoto dvizenje sto setaa site reprezntacii i predhodni spremanje na box,,, znaci ni preblisku ni predleku,,
na start na natrrevarot od prvata svirka pa se do poslednata, ribata bese stacionirana od 180- do 300m i denje i noke,, e ova koj ne moze da go procita prvite 12 saata i na prvoto razdrenuvanje zosto nemal udar, i kade mu bila ribata podobro doma da si sedi,,
sega za hranata na kratko,, ovoj krap, ne zima prejako preostro i preblago,, da moze da zeme samo singal mamec, no da se hrani so nego ni pod razno,, nasata hrana ne bese za ovaa voda,,
drugo povazno,, site reprezentacii koi se potrudija da dojdat poblisku do ribata koja sramezlivo odnatre nakaj obala vleguvase na hrana i odma se vrakase nazad, site tie ova ago iskoristija,,znaci sistemite najmalku bitni, dali dno dali szig rig , bitno bese da plasiraS MAMEC POBLISKU DO JATOTTO, i praasanje dali toj mamec sto hranis ke go zeme
se na se teska voda za mnogu reprezentaciii, no verujte za ribari so oset, ovde sekoj ke fatese bar 2 ribi bez ralika na pozicijata,,,
taka da ova e moe gledanje na sapionatot, i ne digajte mnogu prasina,, prasanjeto e pogore,, sto pred frlanjeto,, treba li taa na ramenja da znae takmicaorot da ja koristi
pozdrav od gradot na prirodnite ubavini na republika makedonija