втора маана на домашниот микс е што сме малце "сиромашни" со компоненти ... многу работи кај нас ги нема или тешко се наоѓаат .
Првенствено кај нас нема да најдеш месни брашна.. се останато има.. рибино или џигер брашно јок никаде нема..
Затоа почнав сам да си правам рибино брашно.. Купечките рибини брашна со исклучок на некој ниско температурни брашна, се прават од глава/опаш и изнутрици но никогаш од цела риба..
Јас рибиното брашно го правам од цела риба, папалина/инчун/сардина комбинација и потоа се суши со крупна сол и на ниска температура. Е сега смрди корне додека се суши, јас имам можност во двор позади да пуштам дехидратор, некој нема.. Но едно знам од кога почнав да го правам ова брашно уловот ми е зголемен 200%.
_________________
ЗСРРК Мак Дам
Dodeka se fakate za glupi raboti okolu ribolovot, koj kolkav ribar e, koja e voda komercijala i jezovir, svatete deka kompletno toneme u ovoj sport