Прави тој бојли, барем за наши води е во врвот.
Туку, стивна работава, па ај како уредник да зачнам.
Каков е интересот за оваа Лига во 2015-та година?
Ако земеме во предвид дека МРФ пак си ја заврши работата околу обезбедување услови за учество на СП во Шпанија и на Балканското, останува да бараме причини пред се кај нас но и делумно (според полемиките) со Календарот.
Според мене изборот на води е завршен, но останува конечно дефинирање на календарот кој реално ќе дојде после 31 Март.
Друго ми беше поентата. Очигледна е најавата за намален број на екипи кои најавуваат учество во Лигата 2015-та, барем по муабетите и контактите.
Зошто? Реално, на некои не им одговараат термините, а според она што го следам, една екипа има проблем со првото коло каде што им се поклопува роденден и саем (Астерикс и Обеликс). Ако сме реални и колегијални и не е проблем да им се излезе во пресрет со померување на првото коло еден викенд наназад. Јас сум ЗА. Дегутантни се скарите за Први Мај и денот на трудот во оваа државичка и во оваа ситуација. Башка ете и еден ден помалку за правдање на работа. Ама празник било, а ние на ден на гласање имавме натпревар. И тоа е единствениот реален проблем до сега.
Другите проблеми (според дискусииве овде и пошироко) се од типот: зошто толку рано па Мавровица, зошто Крушевско кога е мало, а ако има повеќе екипи ќе мора делење на две групи, старата ни суетна расправија кога да се почне, имало риба, немало риба, ЌЕ се пориби или не и така во круг.
Јас сум се пријавил за натпревари. Ако некој ме праша од Натпреварувачка, ќе се обидам да помогнам, не ставајќи се себе и личните интереси пред успешното организирање на Лигата. Доколку никој не ме праша, јас и понатаму ќе си се подготвувам и ќе чекам до крајот на роковите. Ако ми одговоара, пецам. Ако сум спречен (само виша сила
) господ златен, здравје, ќе ве следам и навивам и посетувам и пак ќе уживам.
Според достапните информации, за сега, сигурни учесници во Лигата 2015-та, без разлика на календарот, водите и другите работи, се околу 7-8 екипи???