Ќе Ви појаснам од каде е оваа идеја, и јас а и Васил Костов бевме на Корбу. Конкретно кај мене во А сектор немаш никаква дупка, нема никаков спруд, нема камен, нема дрво, рамна тепсија и повторно (за жал на сите а во право Келтан) рибата се повлекува во средина и оние кои имаа опрема, знаење, сила,...да излезат што подалеку 150+ први добиваат риба.
Каде сме ние во оваа ситуација и зошто е она 140м.+ само со олово?
Фрлаш маркер на 120м. храниш на 120м. а со била фрлаш т.с. ловиш позади хранилиште на 130м. На овој начин БАРЕМ малце ќе се доближиме до останатите.
Треба да одам на светско првенство и Милчо ми дава сод трска (звер) кој никогаш претходно не сум пробал да фрлам, Пепи ми дава три параболика Фриспирит (одлични трски) но никогаш претходно немам фрлано нити извадено риба со нив
Јане оди на светско во Португалија и Киза му дава одлична опрема (најдобрата во моментот) но за жал никогаш претходно Јане не ловел со неа
Крсте и Кременадла одат на светско првенство во Италија и добиваат повторно топ опрема која за жал прв пат ја пробуваат на езерото каде што треба да си топ спремен.
Без никаква навреда да некој се најде овде прозван само пробувам да Ви ја доловам ситуацијата кеда сме ние неспремни.
Korbu e edinstvena kada od toj tip i niedna druga takva kada nema..Imas iskustvo i toa go znaes i prestanete veke so korbu.Od korbu navaka se faka na tri razliciti vodi i ke se faka i vo idnina.Nemoze reper da bide edno ezero ......prestanete da gledate drugi ,gledajte se sebesi.
Da jane imal najdobra oprema i sto ako ja imal.Rabotel na dalecina pogotovo na tie uslovi kade moze kompletno da raboti,(ne samo Jane tuku i Oliver) ne si sam vo ekipa nego dvajaca-ako nekoj peca sam toa e druga rabota,jas sekogas sum gledal da raboti ekipai nebese tamu rabotata kako nekoi da nemame udar ,nego previse sitna riba(znaci fakt raceto koe dve godini ne zeza-kapitenot maler raka)
,mnoogu ste greska so taktikata izlezi napred.treba da imas taktika od pocetok do kraj.ako neizrabotis kako sto treba frlaj ti 200 so osamen mamec sekogas ke bides pozadi onoj koj raboti na 100 kompletno.ama ocigledno dzbe zboruvam i buntovnik sum bezpotreba.nekoi raboti nema da vlezat vo glava bez razlika kolku i da gi pisuvas.Ke vidime godinava dokolku se prijavat ico i pepi dali e do dalecinata ili do majstorijata
toj sto iskusil mnogu oprema lesno ke se privikne na nova-prmer e oliver koj dve godini vezba pred svetsko so razlicna oprema sekoja godina i ima rezultat.