Неколку факти треба да се земат во предвид зошто календарот Е, и ќе биде специфичен...
- Крушевско езеро (специфично поради местоположбата и временските услови)
- Крушевско езеро воопшто како патека со мал капацитет кое е во календарот со незибежната опција за едно коло да биде поделено на 2-пати
- Крушевско езеро кое не е пожелно да биде опција 3 коло и да биде решавачка патека
- Балканското првенство од 10-13 јули
Да не се разбереме погрешно, МРФ солидно си ја заврши работата и сите нормии правила се доследни на лошите искуства последниве 2 години. Што со самите лига натпревари, патеките и рибниот фонд па се до лошите резултати на светските првенства. МРФ сака да го поправи тоа, но јас само се плашам дека временската рамка, патеките и самото балканско првенство може да направат контраефект за да имаме квалитетна лига која според мене иако Црничани беше таква патека каква што беше, 2 год. по ред го даде најдоброто и го извади најдоброто од натпреварувачите.
Се плашам дека Крушевско езеро може да направи твист и да урне доста квалитет кој ќе предизвика и доста контраефекти.
Знаеме дека нема идеално....НО, ќе пофторам - Не се бара ИДЕАЛНО, се бара ЛОГИЧНО!!
И да напоменам нешто битно, се зборува дека неможе да им се угоди на сите...
Јас не гледам дека на некој и нешто му е УГОДЕНО!
Нај, нај, нај реален и пријателски совет (предлог) како и само мое лично гледиште.
- Ограничен број на екипи во лига до 10 да се избегне 2 сесии на Крушевско (селекција со предквалификации)
- Да не се оди на Балканско
- Да се тргне крушевско од календарот
Во спротивно, малку и чудно но
... календарот каков што е во моментов е навистина идеален доколку сето ова погоре не е изводливо! Side ефектите ќе се појават сами, па догодина ќе ја поправаме пак грешката која свесно ќе биде направена оваа сезона...Дај боже да грешам!
Немам против никого ништо, најмалку против МРФ која последниве 2 години е за сите пофалби за заложбите и пристапот кон крапскиот спортски риболов.
Се ова погоре е само како јас размислувам што незначи дека е точно и правилно.