Ova od iskustvo , taka ? Da frlale so raketa za da frlaat podaleku so boila ...legendi ste
Keltan vika ako naucis tehnikata ce frlas i so vrbova granka podaleku od nekoj si kvazi frlac
Епа еве ние сме квази.. ела научи не.. сите што до сеа не „учеа“.. се некој обврски им искачаат.. се нешто у „момент“ им ислегуе работа..
140-150м во секое време у 10 квадрати.. бар за мене и кременадла зборам.. 8/10 фрлања на точно место.. Следна недела спод, и систем зафрлање ни е на дневен ред..
Ке ве замолам сите кој фрлаат и маваат 200м да дојдат да ни покажат како..
Ама со наш сетап.. реален ловен сетап.. а не ко косоокине со ПЕ 0.6 плетеница која има диаметар 0.125мм .. и јас со тоа ке фрлам 220.. не братко.. 0.26мм конец, олово и предвез..
Тафта со 0.36.. 135м константа..
Мишо со сетап кој чини 100 евра вкупно.. 145м..
Мене ми е битно што има прогрес.. и тоа квантитативен прогрес.. мерење.. а не абе од око у вода кругиви на машинка трт мрт..
Jane vika isto kako I ico.frlajte so raketa za da frlate podaleku so trska, ama ne ne razbirate
незнам.. јас те разбрав вечерта дека ракета оди од мамец 20м+ јас така те разбрав