Пошто има бааги прашања во постов твој..
Apsolutno ne se slagam so ni eden del do tvojot post .Ispajga deka ako iskrsis 20 trski ce frlas 200 metri ?? SILA li treba Martin za daleku zafrlanje ili OSET i tehnika ?
Сила треба нормално не треба да си сивоња.. за да знаеш кој е максимумомот некогаш нешто ке крцне..
Kako mozes edna trska da ja opteretis 120 % ? Nikako . . . se sto e nad maksiumot nosi krsenje
Мекушците параболици и 150% над преопрачаната оптовареност можеш да ги акаш.. проверено..
Prv pat ovde citam deka se uci tehnika na daleku zafrlanje so siluvanje na priborot i opteretuvanje na istiot preku negoviot maksium .
95% кај нас фрлаат така.. останатите 5% се со осет
Ajde , zosto Maxim kupi togas Hi S ?? Ako nema namera da nauci da frla so niv kako treba i da iskoristi sekoj metar dalecina koja tie trski ja nudat neka gi prodade i neka lovi -takmici uziva so nekoj evtini trski bez strav deka ako gi skrsi izgubil eden kup pari ?
Од кај па овој муабет сеа?? каде ова си го прочитал.. мислиш дека ние како тим опремата ја купуваме од престиж
хахахаха.. па за кој к*р ке ми се ФМЈ.. да се фалам дека ги имам ли или за да знам дека нема да ми се деламинира и испрска ко петарда на сред натрпевар од константо повторувачко оптоварување..
Naprotiv mislam deka deckoto ZNAE kako so niv da frla ....mozam samo da se prasam KOLKU bi frlil tek so AKN ili so Hi S
Се кладам повеќе од 15м нема да фрли..
Сите мислат.. лелееее аууу ке земам фмј, хис 200/220, сп и дека ке маваат 500 метри.. не бе брат.. ке застанат на 130 140.. таа трска сака денови тренирање.. мускулна меморија и сила.. нејке таа да си спафло и 3 пати на ден да префрлиш и да шмукаш пивце.. јок.. таа сака работа..
За разлика оние аливио маливио сите тие простуваат грешки на фрлање пошто не се фаст тапери нели ова е твој заклучок а и мој.. и на пола свет..
Искрено не сфаќам што сакаш да кажеш или да поттикнеш овде на форумов..
- путки сме и незнаеме да фрламе?
- одите тренирајте и учете.. па после дојдете тука да дискутираме??
- купете скапаници трски и со нив ке фрлате?? во исто време контрадикторен настап.. купи ЦТС вапор или С8..
не сфаќам..
п.с.
HiS не е трска фрлачка His 'Ive е тоа е друг муабет..