Нешто не ми е логичен системов со далеку зафрлување, баш ме интересира како ќе се покаже...
Poveke okca po malku teret. .po malku djebovi. ..
Ова веќе има некаква смисла, ама јас пак сум скептик, мислам дека Сале треба да ја тестира со друга трска со иста или релативно иста грамажа на зафрлање и со иста машинка и конец па да се види
Najverojatno ne si probal trska so Fuji NGC raspored na okca pa ne znaes koja e razlikata ...Teorijata ..ma ne e povejce teorja tuku e dokazano deka trska so povejce i pravilno odbrani okca frla podaleku , poprecizno , ima pobrza kontra i pogolema snaga . ..fintata e spiralite-namotkite koj izleguvaat od makarata sto pobrgu da gi snema i da bide toa prava linija . .Kolku pobrgu spiralite-namotkite gi snema tolku pomalo e trienjeto na koncot so okcata i so teloto od trskata ..pomalo trienje pogolema dalecina ....
E sega eve jas sto mislam ..Pokraj se sto nabrojavme kako prednost na mnogu okca ... po mene e najgolemata pridobvka e OTPOROT-TRIENJETO koj olkav broj okca ce go pravat koga SOBIRAS konecot so vobler-mamec koj pravi mnogu mal otpor vo vodata dodeka raboti ..ili pri druga tehnika kade namotuvanjeto konec se obavuva /namotuva na makarata pod skoro nikakov pritisok . posebno koga se lovi vo mirna voda - ezero .So ovaa trska nema zapletkuvanja na tanka pletenica ... .Pred mnogu godini ja imav i brzo ja snemav Stella 5000 FA bas poradi taa pricina ..so lesni vobleri koj sakaat sporo vodenje . .posle nekolku zafrlanja ete ti strackino sedelo od pletenica ..odi otpletkuvaj go gordieviot cvor . . . So ovaa trska i taa masinka mislam deka bi rabotela kako treba . . .Se razbira zgolemenoto trienje pri sobiranje konecot znaci i isto tolku ZGOLEMENA informacija koja stiga do ribolovecot ...dali od najsitno pipkanje dali od najmalo livce zabodeno vo trokuka pa se osejca promenata vo rabotata na mamecot . .
Saso , ne znam za sto ce ja koristis ovaa trska , ama so srejca neka e ! I pogledni slikite i kazi im na kolegite dali istite docaruvaat kvalitetot sto go gledas koga ti e pred oci ova cudo