Dukac izvini moja greska e,tocno 9'6=290sm,a mesto 200 evra sum otkucal $ pak izvini...Fuji konceptot samo na pocetok im bese cuden na lugeto procitaj sega skoro site go prifatija bez zamerka...Vikas deka mojot izbor e slab ama ne zaboravaj ova e Salmon Steelhead namenet bas za lososi koj se borci nevideni,na 9'6 no so mnogu pomala tezina 1/8-3/8 (3,5 gr-10gr)lugeto lovat pastramki i klenovi taka da voopsto ne mi treba nesto od 2oz kao sto sakas ti..Prvo zosto nemi treba za djig i vtoro e premnogu jak za toa sto mislam da go frlam (vobler).Sekogas se kupuva trska za namena sto i kakvi vobleri ke frlas a ne na koja voda ke lovis,ok bitno e i toa ali moras da gi zapazis propisanite granici na samata trska.Isto taka za balansot zosto vikas deka 9' e podobro izbalansiran od 9'6,pa balansot ne zavisi od golata trska nego spored tezinata i potrebata kakva i masinka ke koristis za da dojde do idealen balans.Jas sega imam odluceno i ja sakam malku po jakata serija 3/8-1/oz na 9'6 zosto mislam ke ja pokrie mojata namena i potreba za lovenje...A vo druga prilika ke postavam sliki od Avid 1/8-3/8 so ribi pogolemi od 3kg samo za se vidi sto e Salmon Steelhed zver....pozdrav
Ima mnogu trski so koj ce zamaras salomon steelhead .AMA ima razlicni trski za salomon nameneti za razlicni nacini na lovenje . .. Mozes li da mi dades tocen naziv na ovaa trska / spomenata vo prvite postovi . ..7-21gr. / Tesko deka ovaa e nameneta za vobler , kasika
Ne sum 100 % siguren /posto ne znam tocno za koj model se raboti / ama mislam deka ovaa e nameneta za lov so prirodni mamci ..kako ikra vo mrezicka na primer a vo takov ribolov bas treba nezen i osetliv vrv . .. . .