www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 18, 2024 7:31 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS8081828384ELLIPSIS139»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ВЕЛЕШКО ЕЗЕРО
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 28, 2014 1:40 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
Eden pozdrav od Zajakot od vikendov :D [ img ]

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 28, 2014 1:47 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Taka treba , skrijaj gi do trski da ne se gledaat toa kinezite :D Daj kazi bre kako pominavte ,ima li riba , stavi sliki od krap ...sliki od veleska idila se iznagledavme :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 28, 2014 2:20 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
Neznam na zajakot trskite so kakvo poteklo se, ali znam deka vikendov bese dooosta burno na Velesko :)

Vo prevod imavme eden dobar uragan koj sigurno traese poveke od 30 saati, barem 20tina saati duri ne bevme vo moznost nitu da prefrlime taka da odmaraa trskite nadvor... Koga konecno se potsmiri vremeto i pocnavme ponovo da pecame, za kratko vreme imav eden odlicen udar, run, drsh nedaj, vadersot na mene i trk vo voda do maximum na vadersot , tegni mkni tegni mkni, kepot vo raka, go donesov do mene ednas , strafta nazad, ednostavno ne se zastanuva taa riba tamu i so taa golemina, apsurd e sto i da pravis, premnogu muskul premnogu istrcanost!!! Daj boze sekoj da go oseti toa na svoja dusha za da razbere sto vsusnost e borba so ogromen krap divjak od velesko... Borbata prodolzi da trae i trae, adrenalinot na maximum i se pocuvstvuvav kako na pocetokot koga pocnav da pecam, ednostavno mi kleckaa kolencata od vozbuda, dolgo ocekuvaniot kapitalec, Moby Dick, i zgora na toa divjak, i toa veleski!!!
Koga zajakot mi zborel kakva borba imal so ribi od toa ezero, se nekako go zemav so rezerva i mala nevera, i film deka zajko si preuvelicuva...No samo edno mozam da kazam, od toa sto mi zborel osetiv nesto 10 pati pojako, na svoja koza... Uspeav uste ednas da go donesam na 1 metar od kepot i od mene i barem za nekolku sekundi da go vidam toa sushtestvo! Luge, znam deka bez slika ispaga ribarskata muabetot, ama vo voda do gradi so edna raka trskata so druga kepot, i na veter od 100km/h ednostavno nema moznost a ni vreme a ni na kraj pamet ne ti paga da slikas!
Kako sekoja normalna situacija, i kako sekoja normalna riba koga ja imash na trska, ribata omlitavuva vo vreme na borbata, se izmoruva, no ovaa cudesija samo pogolema eksplozivnost dobivase, ednostavno zborot zamor ne postoese vo tie momenti, vo momentot koga veke bese soocen velicestveniot vtor pat so kepot, reshi da ja pokaze svojata vistinska mok, torpedoto ispaleno, i uspea da ja najde najslabata karika!!! Vo ovaa situacija koja sto sama po sebe bese komplicirana , najslabata karika se pokaza deka e quick changeot, vo prevod se otkina, pukna cengelceto na quick changeot pod burenceto... Za kratko se zapoznavme so Velicenstveniot i me pozdravi...
Uste minuta vreme stoev nepodvizen na istoto mesto, konecno da soberam sili i da iskocam od voda, i da zalam za prilikata koja sto mi ja priusti Velesko... barem za kratko!

P.s. quick changeto go cuvam sose lidkorot, za uspomen i dugo secanje

P.s.2. Martin brale, da ti se pomocam u toa cizmite ! Celo zimo ima da treniras oblakanje cizmi! :)

Posle ova, poslednata nok, sabota, se izvadija nekolku ribi, krapce od 3900, krapce 3200, i 2 karasa od kilo i 200 i kilo i 500, krapcinjata vrateni za da porasnat pa da se sretneme za nekoja godina povtorno, a karashite... epa chorba :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 28, 2014 2:27 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Maxim na maximummm :~~ A za toa quck changeto ne znam sto cudo e , ama pocni da citas sto pisuvam bre ..BATALI bre tie krapski gluposti ..Stavi si kvalitetna osmica bre i teraj ...Odis na voda kade ima krapovi bre ..ne si na akvarium bre lidkor eden :howitz:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 28, 2014 2:36 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
Mad Dam quick change, prv pat frlen vo voda, taze izvaden od kutivce... Ne e bitna firmata, vo razgovor so kolegi istata rabota ss ima sluceno i kaj mnogu po renomirani proizveduvaci, znaci quick changeot pretstavuva eden vid slaba alka vo nasite sistemi, jas go nauciv toa na polosiot nacin...

Zatoa odsega se vrakam na ona po staroto, zdrava osmica so asalen karabiner... Ista uloga, quick change no dosta po sigurno!

Inaku za vakov quick change stanuva zbor...
[ img ]

Taa kukickata dole, se otcepi od burenceto...

Последна промена од 1 на MaximJaki, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 28, 2014 2:38 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
MaximJaki НапишиCOLON
Neznam na zajakot trskite so kakvo poteklo se, ali znam deka vikendov bese dooosta burno na Velesko :)

Vo prevod imavme eden dobar uragan koj sigurno traese poveke od 30 saati, barem 20tina saati duri ne bevme vo moznost nitu da prefrlime taka da odmaraa trskite nadvor... Koga konecno se potsmiri vremeto i pocnavme ponovo da pecame, za kratko vreme imav eden odlicen udar, run, drsh nedaj, vadersot na mene i trk vo voda do maximum na vadersot , tegni mkni tegni mkni, kepot vo raka, go donesov do mene ednas , strafta nazad, ednostavno ne se zastanuva taa riba tamu i so taa golemina, apsurd e sto i da pravis, premnogu muskul premnogu istrcanost!!! Daj boze sekoj da go oseti toa na svoja dusha za da razbere sto vsusnost e borba so ogromen krap divjak od velesko... Borbata prodolzi da trae i trae, adrenalinot na maximum i se pocuvstvuvav kako na pocetokot koga pocnav da pecam, ednostavno mi kleckaa kolencata od vozbuda, dolgo ocekuvaniot kapitalec, Moby Dick, i zgora na toa divjak, i toa veleski!!!
Koga zajakot mi zborel kakva borba imal so ribi od toa ezero, se nekako go zemav so rezerva i mala nevera, i film deka zajko si preuvelicuva...No samo edno mozam da kazam, od toa sto mi zborel osetiv nesto 10 pati pojako, na svoja koza... Uspeav uste ednas da go donesam na 1 metar od kepot i od mene i barem za nekolku sekundi da go vidam toa sushtestvo! Luge, znam deka bez slika ispaga ribarskata muabetot, ama vo voda do gradi so edna raka trskata so druga kepot, i na veter od 100km/h ednostavno nema moznost a ni vreme a ni na kraj pamet ne ti paga da slikas!
Kako sekoja normalna situacija, i kako sekoja normalna riba koga ja imash na trska, ribata omlitavuva vo vreme na borbata, se izmoruva, no ovaa cudesija samo pogolema eksplozivnost dobivase, ednostavno zborot zamor ne postoese vo tie momenti, vo momentot koga veke bese soocen velicestveniot vtor pat so kepot, reshi da ja pokaze svojata vistinska mok, torpedoto ispaleno, i uspea da ja najde najslabata karika!!! Vo ovaa situacija koja sto sama po sebe bese komplicirana , najslabata karika se pokaza deka e quick changeot, vo prevod se otkina, pukna cengelceto na quick changeot pod burenceto... Za kratko se zapoznavme so Velicenstveniot i me pozdravi...
Uste minuta vreme stoev nepodvizen na istoto mesto, konecno da soberam sili i da iskocam od voda, i da zalam za prilikata koja sto mi ja priusti Velesko... barem za kratko!

P.s. quick changeto go cuvam sose lidkorot, za uspomen i dugo secanje

P.s.2. Martin brale, da ti se pomocam u toa cizmite ! Celo zimo ima da treniras oblakanje cizmi! :)

Posle ova, poslednata nok, sabota, se izvadija nekolku ribi, krapce od 3900, krapce 3200, i 2 karasa od kilo i 200 i kilo i 500, krapcinjata vrateni za da porasnat pa da se sretneme za nekoja godina povtorno, a karashite... epa chorba :lol:
A sto maka imase pa da trcas da go nosis sto pobrgu do tebe ? Zosto ne go ostavis sam da se zamara vo dlabokoto i na pogolemo rastojanie ? Ete si vlegol vo voda , valjda taka si imal kontrola nad nego ?? Ostavi go bre neka seta levo desno taka najdobro se zamara .....sila-stopiranje samo ako pokusa da vleze kade ne treba ...

Adrenalinko eden ..krupna riba se vadi na dva nacina ..edniot e mojot na Crna ..SOK- terapija se vika ..ne mu davas da se svesti sto se slucilo a vejce e vo kep .Drugiot nacin e uzivaj bre dodeka trae ..reagiraja samo po potreba ,da mu smenis pravec li , da go sprecis da vleze vo krs ......E vo takvi situacii se kepa SAMO ako klizi po voda ...legnat na strana . .a ne koga te gleda kako macor :head_bang:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 28, 2014 2:40 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
MaximJaki НапишиCOLON
Mad Dam quick change, prv pat frlen vo voda, taze izvaden od kutivce... Ne e bitna firmata, vo razgovor so kolegi istata rabota ss ima sluceno i kaj mnogu po renomirani proizveduvaci, znaci quick changeot pretstavuva eden vid slaba alka vo nasite sistemi, jas go nauciv toa na polosiot nacin...

Zatoa odsega se vrakam na ona po staroto, zdrava osmica so asalen karabiner... Ista uloga, quick change no dosta po sigurno!

Inaku za vakov quick change stanuva zbor...
[ img ]

Taa kukickata dole, se otcepi od burenceto...
E te go pak luksuz saka da brka :howitz: Abre ne ti treba carabinerot ,alllooooo batali tie gluposti . .podvez pletenica barem 50lb vrzan direktno na kvalitetna osmica i sibaj .. . :head_bang: Mrzi ste nevideni bre . .. .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 28, 2014 2:42 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Za takvo ne gi biva tie bre . Ce si kupis celicni osmici ..karpcijo :head_bang:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 28, 2014 2:45 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
Problemot e toa sto nema prostor za igranje Keltan, od desna strana na 20 metra od mene vo voda pocnuva zbun od shavar, shavarot prodolzuva sosema do obalata a racunaj deka ima i potopen star shavar i korenje, pravo od mene na 30tina metra vo voda ima 2 stolbovi od nekogasnata platforma sto ja imalo na ezeroto ( prethodna ribolovna tura izgubiv soliden amur vo edniot stub ) . Kako se dvizime od stolbovite prema obala pocnuva treva nesto slicno kako onaa na crnicani no malku poretka i znam i taa problem da napravi...
Mestoto kade sto frlam e 78 metra od obala, znaci od start imam nekolku prepreki... I mora da se siluva asalno ribata za da se izbegnat ovie... Edinstven pocist del ( samo trevi ) e levo od mene na nekok 10tina metra, pozadi ova veke pocnuva shavar... Ideata bese da go izmknam od krshot i da go donesam do delot kade sto ima moznost za borba i tuka da go drzam i umaram kolku poveke mozam... Do nekade i uspeav, no toa e sto e... Poveke sreka naredniot pat...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Oкт 28, 2014 2:48 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
I ne e leto bre sega , vodata e poladna bogata so kislorod i zatoa krapot ima mnogu povejce sila .. .nemam so sto da ti slikam osmici , krapski da vidis ..5mm dolga tri siroka nosi 30 kg :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS8081828384ELLIPSIS139»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum