Какви моабети прочитав чудесии.....да најдеме некој да тргне по Македонијава и да бара крапиџии онака што ќе му се видат убаи за на светско,....може додека ги тражи и по бандери да лепи плакати “Се бараат најдобрите крапџии од Македонија да не застапуваат на светско, тел. тој и тој, јавете се“...........Алоооо кој е овој филм....
Во секој нормален спорт во светот каде има клубско натпреварување фудбал, ракомет, кошарка....има лига натпреварување и се знае кој оди во лига на шампиони, кој во куп на уефа и сл..........така и во крапсково натпреварување имаш лига....ако сакаш да се натпреваруваш пријави се, навремено ќе дознаеш каде ќе биде лигата, испецај, победи, влези во репрезентација...........ако има бар 10 години нормално и масовно натпреварување во лига јас сум убеден дека ќе има резултат.....
Да ве потсетам
Во изминатите неколку години имаше години и кога Македонија воопшто не учествуваше на ова светско...
Имаше години каде што тие што одеа сосема сами се спремаа и фиансиски и секако друго
Имаше години каде што лигата беше бојкотирана
Имаше години каде што на тие што одеа им беше платено само превоз и
Овие две години каде што МРФ дефинитивно го подобри впечатокот барем во делот на поддршката и може да се каже дека репрезентацијата одеше доста поспремна....
Дали е доволно - Никогаш не е доволно (Американците како што гледате имаа и вила покрај езеро)
Ама патот е тој, треба континуитет, пренесување на искуство и напредување.....Инаку тој што размислува за поинакви патчиња ...нека си најде истомисленици.....нека си најде здружение, нека го поддржат во здружението, потоа нека проба да влезе во МРФ, нека го поддржат и другите здруженија во МРФ, и на крај кога ќе ја има сета поддршка нека ја смени регулативата и патот за идење на светско....Ако пак никој не го поддржува...како беше онаа “Никој не е со мене, очигледо јас не сум со сите“
Nesto debelo te dosigna mojot predlog gledam ? Nekoja posebna pricina ? A koj ne e so site ne e tvoje da kazes zatoa sto ne si psihijatar . .ili si mozebi ? I toa go svajcam kako licna navreda !!I zasluzuvas da sam sebe baniras . . . A taka mozeme do nedogled . .mnogumina forumasi ovde imaat zabeleski kako go vodis ovaj forum ,ama nikoj ne ti napisa deka ne si so site . .. .
I od kade zakluci deka nikoj ne podrzuva toj predlog ? fanga li ti kaza ? Pa nema dva saata od koga go napisav ...a imame 1700 clena da go procitaat . . .??
Те молам воздржи се од коментари по личност често го правиш тоа, а забрането е. Јас не те спомнав тебе, туку коментирам на тема, а ти што си ја ишкаш мувата не те разбирам. Повеќемина заговараа некаква измена на регулатива т.е патот за составување на репрезентација и идење на светско. Мојот коментар на тоа е дека за да се смени нешто тоа треба некој да го иницира и мнозинството го поддржат. Патот како тоа да се направи го објаснив погоре Иницијатор - Подршка - Здружение - Подршка - МРФ - Поддршка = Измена. Секој може да се испроба. Инаку не само во риболвот, туку и во се на светот....ако некој нема поддршка за неговите идеи од НИКОЈ,...тогаш многу логично неговите идеи и тој самиот НЕ Е СО СИТЕ (кои треба да му ја дадат поддршката)