И што ако Бојанич лови на 140+ ?
Тоа значи дека треба една трска да се пласира паралелно со него.. доколку ти е комшија и боксовите се збиени..
Би требало да со комшијата ако сте на гз место да кога маркираат они да се види која дубина и каде точно маркираат со крајните трски и дали ловат према границите на позицијата односно нашки кажано на сајла.. ако на сајла пласирал 140м зиг.. треба да се залепиме и ние во истата термоклина.. еден вид на шлепање.. никој не го сака ама сите го прават.. особено на збиени вакви позиции..
Логистиката сигурен сум дека се на врв со своето знаење.. броење на кругови на машинка кога се маркира (на која дистанца ловат).. зафрлување - кој каде како, должини на предвези итн..
Многу пати сум бил во ситуација која сега се наоѓаме.. и знам како е и знам како е уморот и што се не ти се врти во глава..
Дали некој кај нас може константно да изфрли 130+140+160+ незнам.. не е само исфрлувањето.. тоа што е битно е пласирањето и хранењето..
постот кој Тони Солар го напиша е екстремно точен и коректен.. ниту имаме води ниту пак можности за едно вакво спремање..
па и затоа и тупев цело време дека езерата кој се предлагаат за натпревари се апсурд.. но сите знаеме кој беше одговорот..
- лига кај нас е само лига.. не е битно не мешајте лига со светско.. нема везе едното со другото неможе едното да е тренинг за другото.. но по се изгледа тоа е грешно размислување.. нели?
не е ни битно.. се учи на грешки и на своја кожа.. бар тоа знам..
Не ме сфакајте во ниеден момент погрешно.. ниту мислам да кудам ниту да обвинувам никој..
Знам и сигурен сум дека сите кој ги имаме сега испратено гинат и се нервираат многу и сѐ ке направат за резултат.. тоа првенствено е за почит.. а второ ја претставуваат нашата земја..