Koj strucen kadar kaj nas da napravi naucni studii, vol u gz neznaat da brcnat. ....Dur se pravat pametni vo sosodna Srbija plivaat ribi koj mozeme samo da gi sonuvame. ...Ova e za drugata tema, ali aj moze nekoj I tuka ke procita. ...Abe mi se smee mi se placi odnapred ako go slusnam odgovorot na nadleznite sto mislat eve na primer za deverika, nemora ponatamu za drugo da prasuvam. .Naucni mislenja, Naucni studii, Naucni luge. ..
Djaba mi go jadat danokot za da mozat plata da im dadat na nasite naucnici. ......
A dali si se prasal nekogas zosto nekoi ribi gi nema vo nasite reki i prirodni ezera ? Mislis deka e tolku ednostavno seto ova ? Za Kompir i Keltan da napravat kef ce poribime se i sesto ? Nisto jas ne sonuvam povejce od toa sto ima kaj nas .Ako sakame da lovime ribi koi gi nema kaj nas palete patikite i trk vo sosedna Srbija . Slovenija ...Gemanija ..Canada kade god ni dusa saka . . .
E sega ako nekoja vrsta je imalo pa po nasa zasluga e istrebena ..moze da razmisluvame povtorno da poribime so nea
drugo JOK!